Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kopřivná, Karlov, Červenohorské sedlo a Ovčárna stále v provozu. Návštěvnost hor však byla slabá

Návštěvnost lyžařských areálů v Jeseníkách, které ještě zůstávají v provozu, byla o víkendu slabá. Většina středisek už sezonu ukončila, lidé mohou stále lyžovat na Kopřivné, v Karlově pod Pradědem, na Červenohorském sedle a také na Ovčárně. Na běžky se lze vydat akorát v okolí Pradědu.

Ve Ski aréně Karlov byla v sobotu a v neděli v provozu už jen dvousedačková lanovka v areálu Klobouk. "Přestože podmínky pro lyžování jsou poměrně dobré, návštěvnost, protože sjezdovka je tam poměrně těžká, už byla slabší. Ale nějací lyžaři přijeli. Jak dlouho ještě bude areál v provozu, to záleží na počasí. Nicméně ve výhledu je ochlazení v následujícím týdnu, které by mohlo pomoct k tomu, aby se sezona prodloužila," řekl mluvčí střediska Boris Keka.

Zbývající lanovky a vleky ve Ski aréně Karlov už podle něj aktuální zimní sezonu ukončily. "Co se týče čtyřsedačkové lanovky Ski Express, tak ta se přepnula na letní režim. Od pátku 1. března tam byla spuštěna bobová dráha a tubing. Takže nabízí, řekněme, náhradní aktivity místo lyžování," doplnil Keka.

V nedalekém lyžařském středisku Kopřivná zůstává zájemcům k dispozici kotvový vlek, lanovka je mimo provoz. "Jsme rádi, že jedeme. Návštěvnost je slabá, lidí moc nejezdí. Máme tady spíš školní kurzy. Rádi bychom vydrželi do konce příštího týdne, pak si myslím, že už bude úplný konec. Ochlazení, které má přijít, určitě svahu pomůže, ale není tak velké, jak jsme předpokládali," řekl vedoucí skiareálu Libor Petrů.

V Jeseníkách v nadmořské výšce 1300 metrů nyní leží do 80 centimetrů sněhu. "Výrazné oteplení a déšť postupně promáčí sněhovou vrstvu. Lze očekávat uvolnění lavin z klouzavého sněhu v místech, kde se vytvořily v předchozích dnech sněhové trhliny," uvedla horská služba. V Jeseníkách platí první stupeň lavinového nebezpečí, který značí nízké riziko pádu lavin.

Železniční tunel pod Červenohorským sedlem by se podle studie mohl vyplatit. Přišel by na 20 miliard

Železniční tunel pod Červenohorským sedlem na Jesenicku, který by přišel na téměř dvacet miliard korun, by podle odborníků mohl být ekonomicky rentabilní. Stavba tunelu, o které se zatím pouze diskutuje, je zároveň technicky proveditelná. Vyplývá...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Běžky Jeseníky / Karel Horáček

Štítky hory, podmínky, sníh, lyže, běžky, Praděd, návštěvnost, Kopřivná, Červenohorské sedlo, lanová dráha, Ovčárna, Jeseníky, lyžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopřivná, Karlov, Červenohorské sedlo a Ovčárna stále v provozu. Návštěvnost hor však byla slabá  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.