Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Recyklační linku na PET lahve v Křelově-Břuchotíně koupila zlínská firma. Zdvojnásobí počet zaměstnanců

Linku na ekologické zpracování plastového odpadu v Křelově-Břuchotíně na Olomoucku koupila zlínská společnost SPUR. Převezme všech třicet zaměstnanců, do budoucna hodlá jejich počet zdvojnásobit. Zařízení je schopné zpracovávat mimo jiné například PET lahve.

Linku na zpracování plastového odpadu koupila zlínská společnost od firmy JELÍNEK-TRADING. Cenu ani jedna ze stran transakce nezveřejnila.

"Uvítali jsme, že se pan Jelínek rozhodl pro prodej recyklační části své firmy právě nám. Tímto krokem získáváme nejen technologický přínos, vhodné prostory a technické vybavení, ale i tým téměř třiceti zaměstnanců, kteří v plném počtu a bez jakýchkoli organizačních změn přecházejí do nové společnosti. Do poloviny příštího roku předpokládáme až zdvojnásobení počtu zaměstnanců,“ sdělil ředitel společnost SPUR Tomáš Dudák.

Firma JELÍNEK-TRADING je v oblasti recyklace plastového odpadu v České republice průkopníkem. Křelovská provozovna má rozlohu 4,5 hektaru a povolenou kapacitu 20 tisíc tun recyklátu ročně. Výsledkem jsou produkty pro vybavení domácností nebo obaly. "Druhy plastů, na které jsou zaměřeny naše aktivity, jsou především polypropylen, dále pak polyetylen a PET," podotkl v tiskové zprávě Dudák. Firma chce na likvidaci plastových odpadů spolupracovat například s městy a obcemi.

Zlínská skupina SPUR je rodinná firma s třicetiletou tradicí, které se věnuje plastům, zemědělství a energetice. Zaměstnává přes 700 lidí, tržby v roce 2023 přesáhly dvě miliardy korun.

V mnohamilionovém odpadovém businessu se v souvislosti s blížícím se koncem skládkování v současné době láme chleba. Řada soukromých firem nejen v Olomouckém kraji oznámila nové odpadové projekty a snaží se utrhnout si na trhu co největší podíl. V regionu kromě toho vzniká i krajský odpadový projekt, kde jsou zastoupeny města a obce. PET lahve tvoří jednu z nejvýnosnějších komodit.

Petici proti odpadovému centru v Prostějově už podepsalo přes tisíc lidí. Linku chce ve městě stavět FCC

Do prostějovských ulic nyní vyrazili dobrovolníci, kteří do schránek roznášejí letáky s peticí proti plánovanému odpadovému centru. Linku na výrobu tuhých alternativních paliv z odpadů s kapacitou pětinásobně převyšující potřeby Prostějova chce v...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SPUR

Štítky odpad, likvidace, recyklace, PET, akvizice, zaměstnanost, linka, SPUR, Křelov-Břuchotín, Olomoucký kraj, plast, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recyklační linku na PET lahve v Křelově-Břuchotíně koupila zlínská firma. Zdvojnásobí počet zaměstnanců  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.