Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Obří investice u Přerova přinese přes dva tisíce míst. Developer postaví sklady a haly pro lehký průmysl

Přerovská radnice dokončuje předběžné smlouvy o prodeji městských pozemků developerské společnosti RC Europe, která chce na kraji města směrem na Henčlov vybudovat sklady a haly pro lehkou strojní výrobu. Obří investice ve výši přes miliardu korun přinese až dva a půl tisíce nových pracovních míst.

Prodej městských pozemků developerské společnosti RC Europe, která výrobní a skladovací areál hodlá vybudovat v lokalitě mezi areálem bývalých Přerovských strojíren a Henčlovem, nedávno schválilo městské zastupitelstvo. 

"V současné době se zpracovávají smlouvy. Je před dokončením znalecký posudek na stanovení kupní ceny a město dělá vše pro to, aby v dubnu mohl být na zastupitelstvu projednán převod a uzavření smlouvy o smlouvě budoucí kupní. Ostrá kupní smlouva bude uzavřena až po vydání stavebního povolení," popsala stávající situaci mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Městu by obří investice přinesla rozvoj a nová pracovní místa. "Tři haly, které zde investor plánuje, přinesou významný počet pracovních míst. To může do Přerova přitáhnout nové obyvatele. Je to cesta pro celkový rozvoj Přerova," je přesvědčen například náměstek primátora Přerova Miloslav Dohnal (ODS). Developer podle něho chystá podobnou investici také u Troubek.

Projektový manažer společnosti RC Europe Jan Strejček potvrdil, že většina potřebných pozemků už je dispozici. "S ohledem na blížící se dokončení dálnice D1 a propojení Přerova s Polskem, Rakouskem či Slovenskem chceme využít potenciál města. Výstavbou výrobně – logistické zóny sem hodláme přivést odvětví s vysokou přidanou hodnotou, jako jsou lehký průmysl, strojní výroba nebo silného partnera z řad nadnárodních logistických společností," vysvětlil Strejček.

VIDEO: Pramet staví v Šumperku novou halu za miliardu. Vznikne zde sedmdesát nových míst

Šumperský výrobce obráběcích nástrojů ze slinutého karbidu ve městě staví novou halu, která by měla zvýšit výrobu až o polovinu. Investice se pohybuje kolem jedné miliardy korun a přinese asi sedmdesát nových pracovních míst.

Tři haly na ploše 100 tisíc metrů čtverečních podle něho přijdou na více než miliardu korun. "Sto procent vlastníků máme pod smlouvami, poslední je město. Půjde o moderní haly vybavené fotovoltaikou. Počítáme až se dvěma a půl tisícem pracovních míst," sdělil Strejček. Stavba by podle něho mohla začít v roce 2026, dokončena bude o dva roky později. RC Europe je na trhu už téměř dvacet let, masivně nyní investuje například v Chorvatsku.

Opozice v přerovském zastupitelstvu však upozornila na to, že stejná firma stála před lety za zbouráním oblíbené kulturní památky, přerovské Komuny. Developer se brání tím, že odpovědní lidé už dávno odešli a procesní postupy jsou dnes daleko přísnější, takže nic podobného by se už nemohlo opakovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google Maps

Štítky Přerov, investice, průmysl, haly, developer, pracovní místa, RC EUROPE, pozemek, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

selena olds

Hi i love sex my contact here vipdeit.com/sex20.html
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pondělí, 11. března 2024, 00:33Odpovědět

Obří investice u Přerova přinese přes dva tisíce míst. Developer postaví sklady a haly pro lehký průmysl  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.