Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Anonym vyhrožuje několika univerzitám v zemi včetně Olomouce střelbou. Školy posilují bezpečnost

, aktualizováno 11. března 2024, 11:51

Kvůli anonymnímu hlášení o možné střelbě zasahují policisté na několika univerzitách v zemi včetně Univerzity Palackého v Olomouci. Informovala o tom policie na sociální síti X. Výhružka dorazila například i na Univerzitu Karlovu v Praze.

Informaci policie zveřejnila v pondělí po půl jedenácté. „Po oznámení o potenciální hrozbě směřující k několika univerzitám, ve které anonym vyhrožuje střelbou, jsme ihned začali činit kroky k zajištění bezpečnosti všech možných dotčených objektů,“ uvedli policisté na sociální síti X.

Týká se to také Univerzity Palackého v Olomouci, potvrdil mluvčí univerzity Egon Havrlant.

"Dnes dopoledne jsme dostali výhružný e-mail, o kterém byla informována policie. Společně jsme se dohodli na preventivních opatřeních, která z pochopitelných důvodů nemůžeme zveřejňovat. Určitě nechceme nic podcenit, zároveň ale také chceme předejít šíření paniky. O větší obezřetnost a všímavost jsme požádali rovněž všechny fakulty a součásti univerzity, o totéž prosíme naše zaměstnance i studenty. Jsme v kontaktu s policií a řídíme se jejich doporučeními," sdělil Havrlant.

Také rektorát Univerzity Karlovy obdržel dnes ráno hromadný e-mail. V něm anonym hrozil střelbou, pokud nedostane zaplaceno. Informoval o tom Deník N s tím, že e-mail obdrželo několik vysokých škol. 

„Potvrzujeme, že dnes v 9.00 přišel na rektorát Univerzity Karlovy (UK) hromadný vyděračský mail (celkem e-mail obdrželo 6 vysokých škol) s žádostí o výkupné, jinak vyděrač hrozí střelbou na neuvedeném místě,“ napsal Deníku N mluvčí UK Václav Hájek. Dodal, že evakuace budov podle policie není nutná. 

Policie zasahuje například v Plzni. „V dopoledních hodinách jsme obdrželi tuto informaci. Okamžitě byly k dotčeným objektům univerzit v Plzni vyslány policejní hlídky, události věnujeme maximální pozornost,“ doplnila bez dalších podrobností policejní mluvčí Pavla Burešová.

Loni v prosinci v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze střílel student fakulty. Jeho útok si vyžádal 14 mrtvých a dalších 25 zraněných. Pachatel pak spáchal sebevraždu.

Místo bezpečnostních rámů osvěta. Jak posílí Univerzita Palackého bezpečnost?

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy jednal s rektory vysokých škol o bezpečnosti. Tématem bylo posílení bezpečnosti v prostředí nejen univerzit. Olomoucká Univerzita Palackého se zaměří zejména na osvětu.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Olomouc, policie, univerzita palackého, anonym, střelba, zásah, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym vyhrožuje několika univerzitám v zemi včetně Olomouce střelbou. Školy posilují bezpečnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.