Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Podvýživa i utrpení v bahně. Chovatelce ze Šumperska odebrali dvacet koní

Nejen na sociálních sítích zaměřených na pomoc zvířatům pobouřily veřejnost v uplynulých dnech záběry z pastviny z obce Ludvíkov na Šumpersku. Ke zuboženým koním různého věku vyrazila kontrola z krajské veterinární správy, policie i hasiči. Ti museli jednoho z koní vyprošťovat z těžkého bahna. Chovatelku policie podezírá z trestného činu týrání zvířat.

Inspektoři odebrali tři psy ze zahrady v Němčicích nad Hanou. Zvířata žila v odpadcích a na řetězech

Inspektoři Státní veterinární správy odebrali chovateli z Němčic nad Hanou na Prostějovsku tři psy, kteří trpěli na zahradě jeho rodinného domu. Zvířata žila v odpadcích uvázaná na krátkém řetězu bez vody a bez potravy. Psi skončili v útulku,...

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové přijala policie v neděli oznámení o možném týrání chovných koní na pastvině v Ludvíkově, místní části Velkých Losin. „Provedeným šetřením se zjistilo, že prověřovaná žena v době od října do doby oznámení chovala v uvedené lokalitě na několika pozemcích celkem 20 koní různého stáří a plemene a je podezření, že těmto koním nezajistila řádnou zdravotní péči, odpovídající podmínky ani vhodnou výživu,“ sdělila policistka.

Na místo zamířili i pracovníci Krajské veterinární správy Olomouckého kraje a také zástupci šumperského městského úřadu, jako zástupci obce s rozšířenou působností pro tuto lokalitu. 

Na místě byli také hasiči, kteří pomáhali zvířatům na nohy, jednoho ležícího koně museli vysvobodit ze silné vrstvy bláta. „U šesti zvířat mělo dojít ke zhoršení zdravotního stavu a podvýživě,“ uvedla mluvčí policie. Po shlédnutí podmínek v chovu nicméně padlo rozhodnutí o odebrání všech dvaceti koní a jejich umístění do náhradní péče. Podle mluvčího Státní veterinární správy Petra Vorlíčka byla všechna zvířata ještě v neděli večer za pomoci dobrovolníků přemístěna na jiná vhodná místa.

„V souvislosti s výše uvedeným byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu týrání zvířat. Případ je v současné době na počátku prověřování,“ doplnila Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa | Zdroj Video - FB Katty Ondič

Štítky Zvířata, týrání, koně, týrání zvířat, chov koní, Ludvíkov, Velké Losiny, koně Velké Losiny, koně Ludvíkov, Šumperk, Státní veterinární správa, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Podvýživa i utrpení v bahně. Chovatelce ze Šumperska odebrali dvacet koní  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.