Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Přerova na hokejové play-off dorazilo tři sta příznivců Vsetína, policisté po zápase řešili bitku fanoušků

Vyhrocená čtvrtfinálová série hokejového play-off mezi Vsetínem a Přerovem se přesunula do Olomouckého kraje. Přerovští hokejisté se radovali z vítězství v utkání, které z hlediska veřejného pořádku vyhodnotila policie jako rizikové. Kvůli duelu tak bylo v akci 70 policistů a dvacet strážníků. Emoce planuly i po zápase, kdy došlo k bitce čtyř fanoušků.

Ve třetím zápase čtvrtfinále play-off hokejové Chance ligy hostili přerovští hokejisté soupeře ze Vsetína. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o rizikové utkání, bylo do opatření nasazeno přibližně 70 policistů včetně psovodů a několika družstev pořádkových jednotek olomouckého krajského ředitelství. Do akce bylo nasazeno také okolo 20 strážníků včetně jejich pořádkového družstva. Utkání se zúčastnilo celkem 2 620 osob, z toho bylo 326 fanoušků Vsetína,“ specifikovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Komplikace v podobě opakovaného pohybu cizích lidí v prostorách vysokoškolských kolejí řeší vedení Univerzity Palackého. Vstup do prostor ubytovacího zařízení je možný pouze s klíčem či kartou, přesto zde v uplynulých měsících docházelo k...

Policisté za dobu utkání řešili pouze jednotky případů spojených s přestupky v dopravě a po zápase také narušení veřejného pořádku v podobě potyčky dvou fanoušků Přerova se soky ze Vsetína. „Na parkovišti u zimního stadionu se jeden z fanoušků hostí měl hanlivě vyjádřit k výkonu přerovských hokejistů. Dva zastánci a fanoušci místního celku si to nenechali líbit a muže fyzicky napadli a další se pak přidal. Ke zranění nedošlo a rozvášněné fanoušky na místě policisté uklidnili a zjednali pořádek. Událost je šetřena jako přestupek proti občanskému soužití,“ doplnila policistka.

Protože přerovští Zubři slavili v hokejovém klání vítězství 2:1, bude série pokračovat i čtvrtým zápasem opět v Přerově, a to dnes od 17:30. Podle mluvčí Zajícové policie počítá i při čtvrteční sportovní události s bezpečnostními opatřeními obdobného rozsahu.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Hokej, sport, fanoušci, pořádek, play-off, Přerov, Vsetín, policie, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Přerova na hokejové play-off dorazilo tři sta příznivců Vsetína, policisté po zápase řešili bitku fanoušků  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.