Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Po skateparku a bikrosové dráze má nyní Zábřeh také areál pro biketrial. Město podporuje mládež

Zábřeh na Šumpersku bere podporu sportu a mládeže opravdu vážně. Po moderním skateparku, jednom z nejlepších v Olomouckém kraji, a bikrosové dráze nyní v lomu u Moravské Sázavy zprovoznil také Trial park. Investice byla pouhých dvě stě tisíc korun.

Starosta Zábřehu František John (KDU-ČSL) je přesvědčen, že mládež si podporu zaslouží. "Využili jsme prostoru mezi skateparkem a bikrosovou dráhou, museli jsme zajistit lom a dodělat oplocení. Využili jsme materiál, který byl na místě už k dispozici, nějaké klády, kameny, a vytvořili jsme tak další sportoviště pro mládež. Chtěl bych velmi ocenit, že na budování a modelování překážek se podílejí také sami sportovci a trenéři," radoval se starosta.

Biketrial je disciplína, která je zaměřená na technickou dovednost jezdců. Ti zdolávají nejrůznější uměle vytvořené a přírodní překážky, aniž by se dotkli země. V novém areálu u Zábřehu tak mladí sportovci mohou využít širokou škálu překážek, jako jsou kameny, dřevěné železniční pražce, palety, kmeny borovice, betonové skruže nebo také skalní útvary.

"Vznik tohoto sportoviště byl možný díky iniciativě a úzké spolupráci s Ondřejem Brzobohatým, který v této disciplíně podporuje dceru Johannku, reprezentantku Českého svazu cyklistiky, která spolu se svým mladším bratrem Ludvíkem závodí za Biketrial klub Olomouc," dodal starosta.

Devítiletá cyklistka zviditelňuje Zábřeh a Olomoucký kraj po celé Evropě. Loni zazářila na mistrovství republiky v duatlonu, kde získala ve velké konkurenci stříbro, s dalšími českými reprezentanty pak vybojovala titul mistrů Evropy týmů v biketrialu a na svém prvním mistrovství světa ve Španělsku si vyjezdila elitní desítku. Aktuálně rozšiřuje své dovednosti také na velodromu v Prostějově, kde se jí ujal kontinentální tým UCI.

Litovel má nový skatepark. Je jedním z top v celé republice, míní vedení asociace

V Litovli na Olomoucku zkolaudovali nový skatepark. Stavební práce zahájili pracovníci letos na jaře a součástí volnočasového areálu je i takzvaný pumptrack. Skatepark by měl výrazně pomoct popularizaci jízdy na skateboardu. Otevření areálu...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl František John

Štítky biketrial, trial park, Zábřeh, skatepark, bikros, mládež, podpora, město, Olomoucký kraj, Evropa, František John, KDU-ČSL, Španělsko, Český svaz cyklistiky, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po skateparku a bikrosové dráze má nyní Zábřeh také areál pro biketrial. Město podporuje mládež  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.