Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Radslavicích hořela čalounická dílna a garáž. Škoda vyšplhala na 1,5 milionu

, aktualizováno 20. března 2024, 11:34

Čtyři jednotky hasičů dnes ráno likvidovaly rozsáhlý požár čalounické dílny a garáže v Radslavicích na Přerovsku. Hasiči museli rozebrat střechu a vynosit ohořelé věci. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel, škoda přesáhne milion. Zraněn nebyl nikdo.

"Čtyři jednotky hasičů zaměstnává požár čalounické dílny a garáže v Radslavicích. Zasažena je přízemní budova včetně vybavení a střechy. Požár jsme lokalizovali třemi C proudy, trhacími háky nyní rozebíráme konstrukci a vyhledáváme ohniska. Vyskladňujeme také ohořelý materiál a dohašujeme," potvrdila mluvčí hasičů Lucie Balážová. Požár byl nahlášen v 6 hodin a 30 minut. 

Podle dostupných informací nebyl při požáru nikdo zraněn. Na místě už je vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčiny a okolnosti požáru.

"Škodu vyšetřovatel předběžně odhadnul na jeden a půl milion korun. Uchráněné hodnoty pak činí 500 tisíc korun," dodala mluvčí hasičů. Na místě zasahovaly profesionální jednotky ze stanice Lipník nad Bečvou a Přerov a dobrovolní hasiič z Radslavic a Oseka nad Bečvou.

Hned dvě noci po sobě se stalo terčem zlodějského útoku sídlo dobrovolných hasičů v obci Podolí nedaleko Přerova. Z vesnické hasičárny zmizelo vybavení za přibližně devadesát tisíc korun, situací se podle starosty zabývá policie. Obecní úřad řeší...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, hasiči, Radslavice, dílna, garáž, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Radslavicích hořela čalounická dílna a garáž. Škoda je milion a půl korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.