Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vítr lámal v Olomouckém kraji stromy. Padaly na elektrické dráty, koleje a v Bystrovanech ohrožovaly dům

Silný vítr dnes v Olomouckém kraji lámal stromy, hasiči vyráželi ke zhruba třem desítkám událostí. Stromy popadaly na silnice, hrozil jejich pád na rodinný dům a u Bludova zatarasily železniční trať. V podvečer se situace podle hasičů postupně uklidnila.

"V souvislosti se silným větrem jsme během dnešního odpoledne zasahovali u 28 událostí napříč celým krajem. Jednalo se především o popadané stromy. Ve Velké Bystřici a Líšné spadly stromy na elektrické vedení. V Bystrovanech spadl smrk na pergolu a ohrožoval rodinný dům," uvedl mluvčí hasičů Josef Koláček.

U Bludova na Šumpersku strom spadl na železniční trať, která byla uzavřena. Nyní je už podle hasičů v provozu. "Aktuálně se situace postupně uklidňuje," uvedl v podvečer mluvčí.

U Hluboček spadl na koleje strom. Hasiči museli z vlaku evakuovat přes šedesát cestujících

Pád stromu na koleje zastavil železniční dopravu na trati z Hluboček do Mariánského údolí na Olomoucku. S evakuací šesti desítek cestujících museli pomáhat hasiči, nikdo nebyl zraněn. Obnovení provozu železničáři předpokládají kolem páté hodiny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky strom, pád, ohrožení, silnice, železnice, dům, hasiči, vítr, Bystrovany, vichřice, Velká Bystřice, Bludov, okres Šumperk, Josef Koláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr lámal v Olomouckém kraji stromy. Padaly na elektrické dráty, koleje a v Bystrovanech ohrožovaly dům  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.