Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kolony aut ucpaly na Velikonoce silnice u olomoucké zoo. Situace je kritická, hlásí policie

Tradičně vysoká návštěvnost Zoo Olomouc o velikonočním volnu překročila parkovací a dopravní kapacity olomoucké městské části Svatý Kopeček. Na příjezdových cestách policisté směřovali auta pryč od přetížené lokality.

Svatý Kopeček u Olomouce s poutní bazilikou Navštívení Panny Marie a také s areálem zoologické zahrady představuje o velikonočních svátcích velmi navštěvovanou lokalitu. Zájmu o prohlídku zoo nahrávalo také příznivé počasí. V sobotu dopoledne už musela na dopravní přetížení městské části reagovat policie. „V tuto chvíli je dopravní situace v dané lokalitě kritická. Hlídky na všech příjezdových cestách odklání vozidla zpět. Všechna parkoviště jsou přeplněná. S obdobnou situací se dá počítat i další dny,“ upozornili zástupci Policie ČR na sociální síti X.

Město Olomouc nechalo loni vybudovat na Svatém Kopečku nový informační a závorový systém, který zobrazuje údaje o dostupnosti parkování na digitálních tabulích v obcích na trase k zoo, do lokality přesto zamířil až příliš vysoký počet návštěvníků. Navýšení kapacity stání pro motorová vozidla podle zástupců radnice komplikují zejména složité majetkoprávní vztahy.

Olomoucká zoo testuje nový systém parkování. Cedule by řidičům měly ukázat, kde jsou volná místa

Olomoucká zoo začíná testovat nový systém parkování. Návštěvníci zahrady uvidí na čtrnácti cedulích obsazenost pěti parkovišť na Svatém Kopečku, a podle toho se budou moci zařídit. Dopravní podnik zároveň posílil autobusovou linu 11.

Na velikonoční víkend připravila olomoucká zoo speciální program. „I letos se po celý víkend budeme věnovat velikonočním tradicím, které na několika stanovištích přiblíží nejen historický spolek Kirri. O sobotě do zahrady navíc zavítají přadleny s kolovraty, které oživí instalovaný velikonoční fotokoutek,“ uvedla mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská.

„Velikonoční víkend zpestří i letošní první komentovaná krmení deseti druhů zvířat, přinášející návštěvníkům zajímavosti z jejich světa,“ doplnil Pavel Javůrek z marketingového oddělení zoo.

Variantou pro návštěvu Zoo Olomouc je v exponovaných dnech také příjezd autobusovou linkou číslo 11 Dopravního podniku města Olomouce, který od olomouckého hlavního nádraží jezdí v intervalech 10 až 15 minut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Zoo, Zoo Olomouc, příroda, zvířata, turistika, výlet, atrakce, doprava, kolaps dopravy, MHD, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolony aut ucpaly na Velikonoce silnice u olomoucké zoo. Situace je kritická, hlásí policie  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.