Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Degustátory na prestižní soutěži nejvíce oslovilo pivo Zubr Grand z Přerova, pivovar obhájil loňské vítězství

Absolutní vítězství na prestižní degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX obhájil i v aktuálním ročníku pivovar Zubr, tentokrát se svým světlým ležákem zvaným Grand. Přerovský podnik oslovil odborníky i dalšími chmelovými nápoji, zlato získal mezi světlými výčepními pivy Zubr Gold, stříbrnou příčku pak ve své kategorii obsadil Zubr Gradus.

Pivovary z Olomouckého kraje Zubr, Holba a Litovel si pravidelně připisují úspěchy na degustačních soutěžích, v úvodu dubna se zástupci společností radovali z ocenění na Zlatém poháru PIVEX v Brně. Zubr Grand získal absolutní prvenství a zlato také v kategorii světlých ležáků, v této třídě bylo na druhé místě další pivo z Přerova – Zubr Gradus. Loňský absolutní vítěz Zubr Gold zůstal věrný svému názvu a vysloužil si zlato mezi světlými výčepními pivy.

Koncerty, besedy i netradiční zážitky. Olomouc na začátku května rozproudí majáles Univerzity Palackého

Podtitul Bez hranic ponese letošní ročník studentského majálesu v Olomouci, oblíbená akce Univerzity Palackého potrvá tři dny. Květnový festival, který připomene i 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie, nabídne rozmanitý hudební,...

„Když jsem letos opět stála na pódiu a přebírala medaile pro naše piva, cítila jsem velkou radost. Nejen za sebe, ale především za všechny naše kolegy, kteří se na vaření piva podílejí a kteří do své práce dávají srdce. Opakovaná vítězství našich piv jsou dalším potvrzením, že svoji práci děláme opravdu dobře a poctivě,“ komentovala v tiskové zprávě sládková pivovaru Zubr Nataša Rousková.

Hodnocení kvality piv na prestižní soutěži Zlatý pohár PIVEX se letos účastnilo celkem 42 vzorků z devíti velkých pivovarů v kategoriích světlé výčepní pivo, světlé ležáky, nealko piva, tmavá piva a míchaná piva. „Soutěž Zlatý pohár PIVEX osobně považuji za jednu z nejprestižnějších v Česku. Medaile si z této soutěže odváží naše pivovary každoročně a my se jen utvrzujeme v tom, že pečlivý výběr surovin, tradiční pivovarské postupy a v případě míchaných nealko piv i odvaha dělat věci jinak, je základ úspěchu,“ prohlásil výrobně-technický ředitel Pivovary CZ Group Tomáš Pluháček. Pivovar Zubr náleží společně se společnostmi Litovel a Holba do skupiny Pivovary CZ Group, jejímž vlastníkem je od března firma Kofola ČeskoSlovensko.

Univerzita Palackého bude hostit první ročník degustační přehlídky piv ze studentských mikropivovarů

Již pětatřicet vzorků přihlásili studenti do soutěže domácích piv, která se premiérově uskuteční v Experimentálním pivovaru EUREKA Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého. Soutěž Studentská pivní liga se na konci května zařadí do programu...

Transakce, která čekala na schválení antimonopolních úřadů, byla dokončena v pátek 8. března vyrovnáním všech smluvních stran. Kofola získala 51% podíl ve společnosti Pivovary CZ Group. Jejími menšinovými majiteli se staly společnosti ÚSOVSKO a.s. a investiční skupina RSJ.

Úspěšnou účast piv ze skupiny Pivovary CZ Group podtrhla na soutěži v Brně také další dvě zlata v klání Zlatý soudek. Dvě první místa patří světlému ležáku Zubr Gradus a výčepnímu pivu Zubr Gold. Mezi nealkoholickými pivy oslovilo hodnotitele také ochucené nealkoholické pivo Litovel Pomelo, které získalo bronzovou medaili.

„Letošní výsledky všech kategorií této prestižní soutěže jsou pro nás velkým závazkem. Dlouhodobě ctíme tradici, a proto jsou pro nás všechna ocenění příjemnou výzvou do budoucna,“ podotkl René Musila, jeden ze zakladatelů tuzemského nápojářského giganta, společnosti Kofola.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pivovary CZ Group

Štítky Ocenění, pivovar, Zubr, Přerov, Zubr Grand, Pivex, Zlatý pohár Pivex, soutěž, degustační soutěž, pivo, Litovel, Holba, Pivovary CZ, Kofola, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Degustátory na prestižní soutěži nejvíce oslovilo pivo Zubr Grand z Přerova, pivovar obhájil loňské vítězství  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.