Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zraněná zvířata dostanou druhou šanci. Olomoucký kraj přispěje na provoz záchranných stanic

Olomoucký kraj podpoří čtyři záchranné stanice, které se starají o zraněné a opuštěné živočichy a zvířata. Hejtmanství jim letos opět přispěje na provoz částkou 300 tisíc korun. Díky tomu stanice budou moci poskytovat péči ve stejném rozsahu jako v minulosti.

"Provoz záchranných stanic je finančně i časově velmi náročný. Příspěvek Olomouckého kraje alespoň částečně pomůže tomu, aby bylo o zachráněná zvířata dobře postaráno. Lidé, kteří záchranné stanice provozují, a dělají to často na úkor vlastního volného času, si zaslouží velké uznání," uvedl hejtman Josef Suchánek (STAN).

V Olomouckém kraji fungují záchranné stanice v Rudě nad Moravou na Šumpersku, v Němčicích nad Hanou na Prostějovsku a v Přerově. Kraj přispěje na provoz také stanici v Rýmařově v Moravskoslezském kraji. Zatímco dříve si musely stanice o podporu každoročně žádat formou vypsaných dotací, od předloňska už nemusí.

"Olomoucký kraj si u záchranných stanic objednává služby, které souvisí právě s výkonem záchrany zvířat. Pro obě strany je to jednodušší a přehlednější systém. Ubyde byrokracie a podpora může jít přímo tam, kde je nejvíc potřeba," vysvětlil krajský radní pro oblast životního prostředí Martin Šmída (Piráti).

Záchranné stanice nezajišťují jen samotný odchyt zraněných či opuštěných zvířat, ale také jejich veterinární ošetření, léčbu, krmení a nakonec i zpětné vypuštění do volné přírody. Každoročně se postarají o stovky živočichů.

V Jeseníkách žijí dva páry vlků a také rys, potvrdil nedávný průzkum. Dobrovolníci našli stopy i zbytky trusu

Průzkum, do kterého se zapojily čtyři desítky dobrovolníků, potvrdil, že v Jeseníkách žije několik vlků a minimálně jeden rys. Průzkumníci během jednoho víkendu našlapali po horách přeš čtyři sta kilometrů, hledali stopy, zbytky trusu a využili...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky stanice, záchrana, zvíře, živočich, Olomoucký kraj, Josef Suchánek, kraj, dotace, podpora, provoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

jéé, zviřátka. Děkujeme za dobró zprávu, že cajzlovská okupačni správa, která nás denně častuje jobovkama, tentokrát udělá něco plyšovyho, roztomilyho.

Sobota, 6. dubna 2024, 13:17Odpovědět

Zraněná zvířata dostanou druhou šanci. Olomoucký kraj přispěje na provoz záchranných stanic  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.