Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pejsek Benny z Libiny, kterého někdo pohřbil zaživa, začal vidět a slyšet. Zotavuje se v náhradní péči

Pejsek Benny, kterého někdo před dvěma měsíci poblíž Libiny na Šumpersku postřeleného pohřbil zaživa, začal vidět a slyšet. Zbídačený pes přežil zahrabaný v hlíně několik dní, než ho našli svědci. Celý případ vyšetřuje policie, výsledky zatím nesdělila.

"Momentálně se Benny nachází v dočasné péči v domácím prostředí, kde tráví život s rodinou a se slepou bernardýnkou, která mu dělá psí společnost. Tou nejdůležitější zprávou je, že Benny vidí a slyší. Je to dojemný moment po několika týdnech temnoty," oznámila Diana Šlechtová z Unie práv zvířat.

Když před dvěma měsíci přišel na veterinární kliniku, byl to naprosto zlomený pes. Střely v hlavě mu mimo jiné působily bolest a otřes mozku. "Dnes se z Bennyho stává veselý pes, který má ovšem veliké šrámy na duši. Bude poznamenán do konce svého života nejen otřesným zážitkem, který ho měl sprovodit ze světa, ale též tím, jak byl nucen žít. Benny byl uvazován na řetěz, vězněn v malém kotci, přehlížen a nikdy neměl nikoho, kdo by s ním chodil na procházky, měl ho rád a věnoval mu čas," dodala Šlechtová.

Z veterinárních vyšetření je podle ní zřejmé, že levé oko, ve kterém je jasně viditelný průstřel, je trvale poškozeno a Benny na něj už nikdy neuvidí. Pejska v současné době léčí zkušený veterinář, spravedlnost a jeho zájmy v rámci policejního vyšetřování hájí renomovaný právník Robert Plicka, přezdívaný jako advokát zvířat. 

Čtyřletého psa se někdo na začátku února v Libině na Šumpersku výstřely do hlavy pokusil usmrtit a zvíře pak zahrabal. Podle veterinářů byl pes v hrobě dva až tři dny, nakonec ho našel náhodný kolemjdoucí. Pes měl zkrvavenou tlamu, z očí mu tekla krev a nebyl schopen chodit. V hlavě a těle měl několik diabolek a otoky na krku, jak ho někdo uvázal, aby ho mohl zastřelit. Na stranách jeho hrobu byly jasně viditelné otisky drápů, jak se Benny sápal ven.

Unie zorganizovala sbírku, která se setkala s obrovskou odezvou, peníze slouží zejména na veterinární péči pro Bennyho. Otřesný případ začala vyšetřovat policie, výsledky zatím nesdělila.

Na Šumpersku někdo postřelil a zahrabal psa. Zbídačené zvíře se po několika dnech probralo, zatím žije

Otřesný případ řešili o víkendu v Libině na Šumpersku členové Unie práv zvířat. Na skládce hlíny náhodný kolemjdoucí našel zbídačeného psa, kterého se někdo výstřely do hlavy pokusil usmrtit a polomrtvé zvíře pak zahrabal. Nyní je pes na...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Unie práv zvířat / Diana Šlechtová

Štítky Benny, pes, pohřeb, týrání, Libina, okres Šumperk, policie, vyšetřování, veterina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pejsek Benny z Libiny, kterého někdo pohřbil zaživa, začal vidět a slyšet. Zotavuje se v náhradní péči  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.