Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějov hodlá opravit další sídliště poblíž výpadovky na Kostelec na Hané. Investice bude přes 60 milionů

Prostějovská radnice plánuje investovat více než šedesát milionů korun do regenerace veřejných prostranství na sídlišti Kostelecká, díky které se zlepší prostředí mezi bytovými domy a podmínky pro parkování. Město už připravilo projekt, který projedná zastupitelstvo.

Plánovaná regenerace se týká území o rozloze 4,8 hektaru, ve kterém je 367 bytů ve dvanácti vchodech bytových domů. V domech bydlí šest stovek obyvatel. Projekt počítá se zlepšením dopravního uspořádání, úpravou veřejné zeleně, odpadového hospodářství i mobiliáře včetně dětských hřišť. Úpravy jsou navržené tak, aby se do země na sídlišti vsáklo co největší množství dešťových srážek.

"Podstatnou myšlenkou záměru je také podpora trávení volného času přímo v místě bydliště místních obyvatel a řešení nejpalčivějšího problému lokality, kterým je doprava a parkovací stání. Těch je nedostatečné množství vzhledem k počtu místních obyvatel," uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO).

Projekt regenerace sídliště Kostelecká je rozdělen do pěti etap, které se mohou uskutečnit i samostatně. Prostějovská radnice postupně opravuje všechna sídliště ve městě, každoročně investuje částky v řádech desítek milionů korun.

Rušná panelka u Přáslavic se dočká po 60 letech rekonstrukce. Uzavírka potrvá sedm měsíců

Na více než půl roku se od pondělí uzavře vytížený úsek silnice II. třídy mezi u Přáslavic na Olomoucku. Trasu z krajského města do Lipníku nad Bečvou přeruší až do listopadu první etapa rozsáhlé rekonstrukce. Té se dočká nevyhovující cesta z...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky sídliště, Prostějov, Kostelec na Hané, regenerace, radnice, investice, projekt, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov hodlá opravit další sídliště poblíž výpadovky na Kostelec na Hané. Investice bude přes 60 milionů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.