Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

První multifunkční cyklostojan je na Floře. Nabízí nabíječky, defibrilátor, nářadí i veřejný internet

Nabíječky pro elektrokola a mobilní telefony, defibrilátor a nářadí na drobnější opravy kol nabízí návštěvníkům Smetanových sadů v Olomouci nový multifunkční cyklostojan. K dispozici bude i veřejný internet. Stojan dnes začal fungovat v testovacím režimu.

Multifunkční cyklostojan je v provozu od dneška v gastrozóně Flora Food Park mezi pavilony A a E na Výstavišti Flora Olomouc. Nabízí nabíječky pro elektrokola a mobilní telefony, defibrilátor, nářadí na opravy a veřejný internet přes Wi-Fi. 

"Jde o vůbec první zařízení tohoto typu v Olomouci. Věřím, že jeho praktičnost návštěvníci parku ocení. Jeho provoz teď spouštíme jako testovací a navíc je pod dohledem několika kamer, abychom dokázali předejít jeho případnému poničení. Pokud se osvědčí, plánujeme umístit další stojany i do jiných lokalit ve městě," uvedl náměstek primátora Olomouce Miloslav Tichý (ANO).

Stojan je obložený dřevem, takže se hodí do parku, a funguje na solární energii. V případě nepříznivého počasí je připravený záložní zdroj. Lidem budou k dispozici zásuvky na 230V a 12V, USB porty, držáky na telefony a tablety a také kompresor na dohuštění pneumatik a nářadí na drobné opravy.

"Multifunkční cyklostojan se stává dalším prvkem gastrozóny Flora Food Park," sdělila ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková. V rozvoji této stále více vyhledávané části parku chce vedení Flory podle ní i nadále pokračovat.

Olomouc nechala zlikvidovat komáří larvy v Černovíře. Množí se i stížnosti na potkany

Odbor životního prostředí olomouckého magistrátu nechal zlikvidovat komáří larvy v Černovírském lese. Město za tento preventivní zásah zaplatilo 79 tisíc korun. Odbor životního prostředí také v posledních dnech eviduje stížnosti na výskyt potkanů.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Výstaviště Flora Olomouc

Štítky cyklostojan, nabíječka, defibrilátor, nářadí, internet, Olomouc, Smetanovy sady, Výstaviště Flora Olomouc, Miloslav Tichý, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První multifunkční cyklostojan je na Floře. Nabízí nabíječky, defibrilátor, nářadí i veřejný internet  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.