Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Developer chystá v Přerově obří investice. U bývalých strojíren chce postavit tři haly za několik miliard

Několik miliard korun hodlá v Přerově utratit developer, který chce u bývalých Přerovských strojíren postavit skladovací a výrobní haly. Prodej prvních pozemků před pár dny schválilo přerovské zastupitelstvo, o dalších plochách developer jedná také s obcí Troubky. Práci zde najdou tisíce lidí.

Na kraji města směrem na Henčlov chce v příštích letech sklady a haly pro lehkou strojní výrobu vybudovat skupina RC Europe. Prodej prvních pozemků tento týden schválilo městské zastupitelstvo v Přerově. Developer má v plánu celkem tři haly asi za tři miliardy korun, kde by práci mohlo najít až dva a půl tisíce lidí.

O změně územního plánu nyní developer jedná také s Troubkami, protože katastr obce zasahuje až k Přerovu. "Zastupitelstvo souhlasilo s návrhem na pořízení změny územního plánu a schválili jsme i memorandum. Jde o výrobně skladovací haly u sjezdu z dálnice, který má být dokončený v roce 2026. Jde o plochu 63 tisíc metrů čtverečních," potvrdil starosta Troubek Martin Frgal.

Investorem je v tomto případě společnost RC Troubky ze skupiny RC Europe. Obec na celé věci značně vydělá. Developer zaplatí i další změny územního plánu, které Troubky potřebují, provede zvýšení bezpečnosti na přechodu pro chodce a podle memoranda pošle 40 milionů korun do obecního rozpočtu.

"Vyjednávání bylo dlouhé a v zastupitelstvu se změnou nesouhlasili všichni, protože jde o zábor zemědělské půdy, ale většina byla pro," dodal starosta.

Obří investice u Přerova přinese přes dva tisíce míst. Developer postaví sklady a haly pro lehký průmysl

Přerovská radnice dokončuje předběžné smlouvy o prodeji městských pozemků developerské společnosti RC Europe, která chce na kraji města směrem na Henčlov vybudovat sklady a haly pro lehkou strojní výrobu. Obří investice ve výši přes miliardu...

RC Europe předpokládá, že stavba logisticko-výrobního areálu v katastru obce Troubky začne v roce 2027 a její dokončení skupina plánuje v roce 2029. "Investice přesáhne miliardu korun. Záměrem je vybudování multifunkční komerční zóny v blízkosti sjezdu z dálnice D1. Vzniknout by zde měly jedny z nejmodernějších hal, které budou vybaveny progresívními technologiemi včetně fotovoltaiky a podobně. Předpokládáme, že tato zóna nabídne až tisíc nových pracovních míst," uvedl Jan Strejček z RC Europe.

Na pozemcích města Přerova chce developer začít dřív. Stavba by podle Strejčka mohla odstartovat už v roce 2026, dokončena bude o dva roky později. RC Europe je na trhu už téměř dvacet let, masivně nyní investuje například také v Chorvatsku.

V souvislosti s dokončováním posledního chybějícího úseku dálnice D1 se Přerov stává velmi zajímavou lokalitou. "Věříme, že najdeme kvalitní, dlouhodobé a dynamické nájemce," potvrdil Strejček. Investor se neobává ani nedostatku pracovních sil, i když značnou část volných lidí z širokého okolí vysál nedávno otevřený Amazon v nedalekém Kojetíně. 

"Náš koncept je velmi odlišný od projektu společnosti Amazon, a proto cílíme na jiné typy zaměstnanců s jinou kvalifikací. Pracovníci pro naši zónu nebudou představovat problém. Naopak věříme, že atraktivita projektu přitáhne potřebné kapacity. A to i díky tomu, že v regionu je velká tradice průmyslové výroby. Přerov a jeho okolí vnímáme jako atraktivní lokalitu s vysokým potenciálem," sdělil Strejček.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google Maps

Štítky investice, haly, půda, prodej, územní plán, změna, zaměstnanci, Přerov, Troubky, RC EUROPE, Amazon, dálnice D1, developer, Henčlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer chystá v Přerově obří investice. U bývalých strojíren chce postavit tři haly za několik miliard  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.