Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Šedesátiletá žena z Olomouce málem přišla o úspory. V bitcoinmatu nakonec utopila jen šedesát tisíc

Šedesátiletá žena z Olomouce měla štěstí v neštěstí. Kvůli podvodníkům, kteří ji úplně zmanipulovali, málem přišla o svoje úspory v řádu statisíců korun. Do bitcoinmatu nakonec dala jen něco přes šedesát tisíc korun, než jí došlo, že jde o podvod.

Další oběť podvodů s bitcoiny. Žena ze Šumperka přišla o desítky tisíc

Šedesátiletá žena ze Šumperka naletěla podvodníkovi. Uvěřila, že má v bitcoinové peněžence bezmála milion korun a s neznámým mužem začala řešit detaily. Ten ji pak připravil o 40 tisíc korun. Policie případ prověřuje pro dva trestné činy.

Šedesátiletá žena z Olomouce se na policii obrátila včera. Sdělila, že ráno jí zavolal neznámý muž, který se přestavil jako pracovník banky. Tvrdil, že na pobočce v Brně někdo na její občanský průkaz žádá o úvěr.

"Žena mu odpověděla, že o žádný úvěr nežádala, občanský průkaz má u sebe a u banky ani nemá účet. Muž z ní vylákal název její banky, ze které jí vzápětí volal další člověk, který se představil jako pracovník banky a vzniklou situaci jí vysvětlil. Následně poškozenou kontaktoval další muž, který tvrdil, že je bezpečnostní technik její banky a nabídl jí několik možností řešení," popsala začátek podvodu mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Vystrašená žena nakonec souhlasila s uložením hotovosti do depozitu a prozradila, že má ještě další účet u jiné banky. Nakonec vybrala 400 tisíc korun. "Podvodník ženu neustále instruoval po telefonu a navedl ji k bitcoinmatu v Olomouci. Dle jeho instrukcí začala postupně vkládat vybranou hotovost. Poté, co vložila 61 tisíc korun, ženě došlo, že by se mohla stát obětí podvodu a zavolala na linku 158," uvedla mluvčí policie.

Celý případ kriminalisté vyšetřují pro podvod, za který až dva roky vězení. 

Policie apeluje na občany, aby byli obezřetní
V obdobných případech se podvodníci snaží oběť vystavit časovému presu a obavě o jejich peníze. Apelujeme na občany, že banky tímto způsobem s klienty nikdy nekomunikují a už vůbec nepožadují vkládání či přeposílání peněz na jiné účty.
V případě, že Vás kontaktuje údajný pracovník banky, který se Vás snaží přesvědčit o napadeném účtu, raději telefonát ukončete a ihned kontaktujte oficiální infolinku banky nebo navštivte osobně bankovní pobočku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky podvod, účet, žena, bitcoin, banka, Olomouc, Brno, policie, občanský průkaz, úvěr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

§ kdo chce moc, nemá nic !

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 14:44Odpovědět

Šedesátiletá žena z Olomouce málem přišla o úspory. V bitcoinmatu nakonec utopila jen šedesát tisíc  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.