Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hranice v sobotu otevřou moderní skatepark. Město investovalo přes šest milionů korun

Hranice na Přerovsku jsou dalším městem v Olomouckém kraji, kde bude moderní skatepark. Nový areál město otevře v sobotu na kraji města v Žáčkově ulici. Podobu skateparku, který nahradil dosavadní nevyhovující areál, navrhli zástupci místní skateboardové komunity, přišel na 6,6 milionu korun.

Nové sportoviště dobudovali stavbaři na konci loňského roku. "Sportoviště bylo zkolaudováno v zimě, slavnostní otevření jsme chtěli spojit se začátkem skateboardové sezony, plány nám však nyní komplikuje počasí. Nicméně akci jsme se rozhodli uskutečnit," uvedl mluvčí hranické radnice Petr Bakovský. Slavnostní otevření má doprovázet exhibice známých českých skateboardistů a poté závod. Na večer je v programu koncert.

Skatepark podle zástupců radnice patří k jednomu z nejlepších v okolí. "Jeho kvalitní design a vybavení jsou v souladu s nejnovějšími trendy ve skateboardingovém průmyslu. Celkově lze očekávat, že Grand Opening Skateparku v Hranicích bude znamenat zásadní krok vpřed v podpoře skateboardingu a jeho kultury v regionu," uvedl mluvčí na stránkách města.

Skatepark vyrostl na betonové ploše o šířce 14,35 metru a délce 65,44 metru, je výškově členěn do tvarů překážek. Jezdce čeká ve streetové části několik výškových úrovní, rozděleny jsou podle obtížnosti a velikosti překážek na dvě hlavní zóny. Se streetovou částí je propojena U-rampa. "Jednotlivé překážky jsou navrženy tak, aby byl umožněn plynulý průjezd, ale aby na sebe také co nejvíce navazovaly a umožnily jezdcům dělat série různých triků. Parametry překážek jsou navrženy tak, aby byly vhodné jak pro začínající a mladší jezdce, tak pro ty zkušenější," doplnilo město.

Přerov chystá nový skatepark. Ten u Laguny fungoval přes dvacet let a od podzimu je zavřený

Milovníci skateboardů, freestyle kol a koloběžek z Přerova si budou muset ještě nějakou dobu počkat, než město vybuduje nový skatepark. Ten u Laguny je již zchátralý a od podzimu loňského roku zavřený. Na návrh Pirátů nyní městská zastupitelstvo...

Ke sportovnímu areálu povedou dvě přístupové cesty z plánované cyklostezky Žáčkova. Vedle skateparku dalo město vybudovat také horolezeckou stěnu, která uspěla předloni v hlasování občanů v takzvaném participativním rozpočtu. Věž je již postavena, dodělávají se poslední úpravy.

Do stavby skateparku se loni v Olomouckém kraji pustila také Litovel. Nový sportovní areál za 11,5 milionu korun nahradil starou dráhu pro vyznavače skateboardingu na sídlišti, která kvůli hlučnosti budila nevoli místních obyvatel. Před třemi lety se otevřel například také v Jeseníku. Skatepark za 7,3 milionu korun město dalo vybudovat v místní části Bukovice. I tam jeho podobu konzultovala radnice se skateboardisty. Nový skatepark má také Zábřeh a uvažuje o něm Uničov a Přerov.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hranice

Štítky skatepark, mládež, otevření, investice, stavba, Hranice, radnice, Olomoucký kraj, sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hranice v sobotu otevřou moderní skatepark. Město investovalo přes šest milionů korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.