Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Smutná zpráva zasáhla olomouckou nemocnici. Zemřel uznávaný kardiochirurg Šantavý

Významný odborník navždy opustil olomouckou fakultní nemocnici, v pátek zemřel ve věku 50 let někdejší přednosta Kardiorchirurgické kliniky docent Petr Šantavý. V největším zdravotnickém zařízení na střední Moravě působil uznávaný profesionál více než čtvrt století.

Anonymní dárce věnoval olomoucké nemocnici cenný přístroj na pomoc miminkům

Nový videolaryngoskop mohou využívat specialisté na Novorozeneckém oddělení FN Olomouc. Přístrojové vybavení v hodnotě půl milionu korun určené k šetrnější intubaci dýchacích cest nejmenších pacientů získali od anonymního dárce. Čin nezištné...

„S lítostí v srdci oznamujeme, že v pátek 19. dubna 2024 náhle a navždy odešel dlouholetý lékař a někdejší přednosta Kardiochirurgické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc doc. MUDr. Petr Šantavý, Ph.D. Opustil nás tak špičkový chirurg, skvělý člověk i odborník a profesionál. Nikdy nezapomeneme,“ uvedli zástupci Fakultní nemocnice Olomouc.

Jako lékař působil Petr Šantavý v olomoucké nemocnici od roku 1998, kdy nastoupil na II. chirurgickou kliniku. O čtyři roky později se stal členem lékařského týmu nově vzniklé Kardiochirurgické kliniky a o deset let později zastával pozici zástupce přednosty pro léčebnou péči. V roce 2018 byl jmenován docentem a mezi lety 2020 až 2023 vedl Kardiochirurgickou kliniku coby její přednosta. „Zásluhou jeho chirurgických schopností bylo během jeho profesního působení zachráněno nespočet lidských životů. Rozloučení s Petrem Šantavým proběhne na přání jeho rodiny v úzkém kruhu nejbližších. Jejich jménem prosíme také o zachování piety a respektu k jejich hlubokému zármutku,“ sdělil mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Úmrtí, lékař, kardiochirurg, Petr Šantavý, Olomouc, FN Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dana Nizl

Dezinformacie sa na Slovensku siria rychlejsie ako pravda....Je pravda, ze zomrel tragicky? Vdaka za objasnenie.

Sobota, 27. dubna 2024, 12:44Odpovědět

Radek Raindl

Smutná zpráva,do fakultky na kardiologii jezdím, velká bolest pro rodinu a ztráta pro nás pacienty, dobrých lékařů je zapotřebí.

Sobota, 27. dubna 2024, 10:13Odpovědět

Smutná zpráva zasáhla olomouckou nemocnici. Zemřel uznávaný kardiochirurg Šantavý  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.