Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Zemřel skautský vůdce Jan Pečínka. Zasloužil se o obnovu poutního místa Stará Voda u Libavé

Po těžké nemoci zemřel v noci na dnešek skautský vůdce Jan Pečínka - Jambo. Vedl skautský oddíl v Čechovicích a středisko ve Velkém Týnci na Olomoucku a zasloužil se o obnovu poutního místa Stará Voda u Libavé.

O úmrtí Jana Pečínku informovala organizace Junák - český skaut dnes odpoledne na sociálních sítích.

"Po těžké nemoci nás ve věku 74 let navždy opustil bratr Jan Pečínka - Jambo z Velkého Týnce. Jambo naplňoval v průběhu let svoji skautskou službu druhým mnoha cestami. Vedl skautský oddíl v Čechovicích i středisko ve Velkém Týnci, byl inspirujícím skautským vůdcem i nadšeným skautským sběratelem, s láskou k mezinárodnímu rozměru skautingu," uvedl Junák - český skaut.

Pečínkovým životním dílem byla obnova poutního místa Stará Voda u Libavé, od jejíhož zahájení letos uplyne třicet let. "Tomuto úsilí stál po dlouhá léta v čele a nadchnul pro něj stovky skautek a skautů nejen z Česka," dodal.

"Bratře Jambo, děkujeme Ti srdečně za Tvoji celoživotní službu skautingu a světu kolem Tebe. Nezapomeneme," uvedli skautové.

Na sociálních sítích již vyjadřují soustrast stovky lidí. "Jambo byl borec, neustále aktivní a činorodý, duší mnoha aktivit. Velkým vzorem pro nás mladší. Společně jsme pořádali Memoriál Vládi Tylšara, vždy na něj bylo spolehnutí. Nezřídka jsem ho náhodou potkal na nejrůznějších místech v lese v Jeseníkách, na Libavé. Vždy to bylo krásné povídání. Díky Jambo," uvedl například Jeník Kubeček.

Smutná zpráva zasáhla olomouckou nemocnici. Zemřel uznávaný kardiochirurg Šantavý

Významný odborník navždy opustil olomouckou fakultní nemocnici, v pátek zemřel ve věku 50 let někdejší přednosta Kardiorchirurgické kliniky docent Petr Šantavý. V největším zdravotnickém zařízení na střední Moravě působil uznávaný profesionál...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Junák - česká skaut

Štítky Jan Pečínka, úmrtí, Jambo, Libavá, Stará Voda, poutní místo, Junák – český skaut, Velký Týnec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel skautský vůdce Jan Pečínka. Zasloužil se o obnovu poutního místa Stará Voda u Libavé  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.