Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Budova České pošty v centru Olomouce jde do aukce. Radnice chce koupit spíše objekt v Hejčíně

Budova bývalé pošty na Horním náměstí v centru Olomouce jde do aukce. Po objektu původně pošilhávala olomoucká radnice, nyní se však soustředí spíše na objekt v Hejčíně, který Česká pošta rovněž prodává. Dražba domu v centru Olomouce se uskuteční v první polovině června.

"Na webu České pošty byla zveřejněna informace o prodeji budovy České pošty na Horním náměstí v Olomouci. E-aukce bude probíhat na webové stránce portálu www.tenderarena.cz dne 12. června letošního roku od 9:00 hodin. Minimální kupní cena je 130 milionů korun bez DPH," potvrdil mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

Další podrobnosti o památkově chráněném historickém domě o rozloze přes 1100 metrů čtverečních včetně rozsáhlé dokumentace na lukrativní adrese v samotném centru Olomouce jsou na webu České pošty. V horních patrech budovy je několik bytů.  

O bývalou poštu se v minulosti zajímala olomoucká radnice, nyní se však soustředí spíše na poštu v Hejčíně. "Předpokládaná budoucí potřeba prostor je obdobná jako u budovy České pošty v ulici Ladova, která je rovněž určena k prodeji a která má  lepší dopravní dostupnost a parkovací možnosti," vysvětlil náměstek primátora Olomouce Otakar Štěpán Bačák (spOLečně).

Je to nejlépe dostupná pošta v centru Olomouce. Lidé nesouhlasí s uzavřením pobočky na Horním náměstí

Česká pošta ruší po celé republice své pobočky. Jen v Olomouci ukončí v červenci provoz polovina poboček. Mezi nimi je i pošta v centru města na Horním náměstí. S tím lidé nesouhlasí a vedení města chce o pobočce jednat.

Vyvolávací cena areálu s pozemky o ploše 13 tisíc metrů čtverečních v Hejčíně je 119 milionů korun. Pošta chce v části objektu zůstat a pronajímat si ho od nového majitele. Na nákup a rekonstrukci by město Olomouc mohlo použít polovinu ze schváleného investičního úvěru 400 milionů korun.

Česká pošta kvůli úsporám v polovině loňského roku zrušila 300 ze svých 3200 poboček a propustila 1500 lidí. Olomouc loni na konci června přišla o sedm poštovních poboček, v celém kraji skončilo na dvacet poboček. Na řadě míst to vyvolalo ostrou vlnu kritiky. Například pobočka pošty na Horním náměstí byla hojně navštěvovaná a měla bezbariérový přístup.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Olomouc, Česká pošta, budova, prodej, aukce, Horní náměstí, pobočka, dražba, Hejčín, radnice, Ladova, Hejčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Téé jediny co ODSSáci za 35 let předvedli ! Odřezávat části a prodávat je ! Privatizéři ! Všeho dočasu !!!

Sobota, 4. května 2024, 12:05Odpovědět

Budova České pošty v centru Olomouce jde do aukce. Radnice chce koupit spíše objekt v Hejčíně  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.