Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

U Luké na Olomoucku z vrtulníku upadly dveře. Nikoho nezranily, pilot je zatím nenašel

Při přeletu v okolí obce Luká na Olomoucku upadly koncem minulého týdne z ultralehkého vrtulníku dveře. Konstrukce z karbonu a polykarbonátu o rozměrech asi jeden krát jeden metr spadla někam do polí v okolí, a nikoho tak nezranila. Pilot zatím dveře nenašel, pátrá po nich.

Událost se stala v pátek minulý týden. "Vrtulníku ve vzduchu upadly dveře. Spadly s největší pravděpodobností někde v prostoru mezi obcemi Střemeníčko, Veselíčko, Ješov a Slavětín. Dveře mají velmi lehkou konstrukci z karbonu a polykarbonátu o rozměru asi metr krát metr. Pokud by se podařilo tento díl najít, velmi by to pomohlo při vyšetřování důvodu této letecké nehody," vyzval případné svědky starosta Luké na Olomoucku Jan Burian.

Obec po nehodě kontaktoval přímo pilot ultralehkého vrtulníku. "Okamžitě nouzově přistál, dveře upadly v neobydlené zóně někde mezi poli, takže to naštěstí nikoho neohrozilo, ale nikdo pořádně neví, kde jsou. Kdyby se dveře podařilo najít, pomohlo by to zjistit, jestli tam byla nějaké chyba v zámku nebo jestli se třeba nevyklepal nějaký šroubek nebo, co se tam vlastně stalo," dodal starosta.

Případné nálezce zároveň požádal, aby s dveřmi, pokud je objeví, nijak nemanipulovali, a to zejména s klikou a zámkem dveří, aby vše zůstalo v původní poloze.

Pilot vrtulníku se k celé záležitost nechtěl vyjadřovat. "Nerad bych k tomu něco říkal, je to předčasné. Nikdo zatím neví, jestli to byl lidský faktor nebo únava materiálu, byla to nešťastná náhoda," řekl pouze pilot. 

Záchranáři z Olomouce oživovali staršího muže na Jesenicku. Na palubě vrtulníku dostal jako první v kraji krevní transfuzi

Významnou pomoc při stabilizaci pacienta poprvé využili letečtí záchranáři z Olomouce při zásahu u těžce zraněného cyklisty na Jesenicku. Od ledna vzlétá olomoucký vrtulník ze základny se speciálně zapečetěným boxem s jednotkou plné krve. Tu nyní...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Obec Luká

Štítky vrtulník, dveře, nehoda, pátrání, letectví, pilot, obec, Olomoucký kraj, Luká, Střemeníčko, Ješov, Slavětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Luké na Olomoucku z vrtulníku upadly dveře. Nikoho nezranily, pilot je zatím nenašel  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.