Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Drama na sídlišti v Prostějově. Muž posedával na římse ve čtvrtém patře a chtěl skočit dolů

Dramatickou situaci museli řešit policejní a záchranné složky na jednom sídlišti v Prostějově. Muž ve středních letech zavolal na tísňovou linku, že si chce vzít život skokem z okna. Na místo okamžitě vyjelo několik posádek, které opravdu objevily muže, jak posedává na římse ve čtvrtém patře.

Událost se stala koncem minulého týdne ve večerních hodinách na sídlišti Svornosti v Prostějově. Neznámý muž zavolal na linku tísňového volání a sdělil, že si chce vzít život a hovor ukončil. Policisté identifikovali místo, kam okamžitě vyjelo několik hlídek.

"Ve spolupráci s nájemníky se podařilo zjistit, že se jedná o byt ve čtvrtém nadzemním podlaží a že v něm ohrožený muž žije sám. Další hlídka si povšimla muže, který se střídavě nakláněl z okna a zase schovával a posedával na jeho římse. Nájemkyně sousedního bytu pustila jednoho z policistů na balkon svého bytu, aby mohl lépe monitorovat pohyb muže, informovat o dění v bytě ostatní policisty a případně s ním navázat rozhovor," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Hasiči mezitím pod oknem nafoukli dopadovou plochu, další hlídka a policejní vyjednavač se snažili s mužem mluvit přes dveře. Muž ale neodpovídal, přestal se objevovat v okně a z bytu se neozývaly žádné zvuky.

"V danou chvíli nastala důvodná obava, že by si muž mohl ublížit a vzít si život. Policisté situaci vyhodnotili jako život ohrožující a pomocí beranidla vyrazili vstupní dveře, aby se dostali do bytu. Po vstupu našli rozrušeného a psychicky zhrouceného muže sedícího pod oknem, naštěstí živého a fyzicky zdravého," uvedla mluvčí policie.

Muž sdělil, že má osobní problémy, lékařka záchranné služby rozhodla o jeho převozu na protialkoholní záchytnou stanici s následným vyšetřením u odborného lékaře. Celá záchranná akce trvala přibližně hodinu.

Záchranáři z Olomouce oživovali staršího muže na Jesenicku. Na palubě vrtulníku dostal jako první v kraji krevní transfuzi

Významnou pomoc při stabilizaci pacienta poprvé využili letečtí záchranáři z Olomouce při zásahu u těžce zraněného cyklisty na Jesenicku. Od ledna vzlétá olomoucký vrtulník ze základny se speciálně zapečetěným boxem s jednotkou plné krve. Tu nyní...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky sebevrah, skok, okno, akce, záchrana, policie, hasiči, lékař, Prostějov, sídliště, římsa, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama na sídlišti v Prostějově. Muž posedával na římse ve čtvrtém patře a chtěl skočit dolů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.