Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Dobrovolní hasiči v Přerově dostanou za svou práci odměny. Radnice mezi ně rozdělí čtvrt milionu korun

Dobrovolní hasiči v Přerově dostanou za svou práci odměny. Mezi aktivní členy zdejší radnice rozdělí čtvrt milionu korun, na peníze si může sáhnout až stovka záchranářů z osmi dobrovolných jednotek v Přerově a v místních částech.

Přerov má osm jednotek dobrovolných hasičů, jedna funguje přímo ve městě a sedm v místních částech. "Z finančního balíčku budou oceněni pouze ti členové jednotek, kteří se aktivně podílejí na zvládání mimořádných událostí a zapojují se do odborných školení, cvičení a preventivně-výchovných akcí pro mládež. Současně se podílejí na údržbě požárních zbrojnic a techniky,“ vysvětlil primátor Přerova Petr Vrána (ANO). 

Odměny podle zásluh dostanou hasiči na konci roku, týkat se budou asi stovky dobrovolných záchranářů z Přerova, Kozlovic, Dluhonic, Újezdce, Čekyně, Henčlova, Vinar a Penčic. "Pravdou je, že kolektiv stárne a my chceme motivovat i mladé lidi,“ konstatoval vedoucí oddělení ochrany a krizového řízení města Tomáš Staněk.

Velitel přerovských dobrovolných hasičů Petr Štěpánek odměny pro své lidi vítá. "Dnes jsme běžně na dvaceti až třiceti událostech ročně, máme desítky ostatních činností, stále se cvičí a trénuje. Určitě je to krok správným směrem," reagoval.

Odměny nyní hasiči dostávají jen za zásahy a technické pomoci, dobrovolný hasič ovšem tráví mnoho hodin údržbou techniky a zázemí. Po každém zásahu je nutné vše očistit, uklidit, zaevidovat a přezkoušet. "Hasiči také musí splnit alespoň minimální fond povinného ročního školení, který je 40 hodin. Strojníci se zase musí zdokonalovat v práci s technikou. Nyní budeme mít nástroj, jak hasiče motivovat. Je to taková odměna za čas, kdy táta nebyl doma," pochvaluje si rozhodnutí Štěpánek.

Hasiči v Olomouckém kraji truchlí. Zemřel Bohuslav Strouhal, službě zasvětil 35 let

Bolestná zpráva zasáhla nejen hasiče z Olomouckého kraje, ve věku 59 let zemřel Bohuslav Strouhal, který práci v hasičském sboru zasvětil celou svou kariéru. Spolehlivý profesionál ze Šumperska byl i velitelem jednotky dobrovolných hasičů a...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky Přerov, dobrovolní hasiči, odměny, prémie, radnice, technika, kompenzace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči v Přerově dostanou za svou práci odměny. Radnice mezi ně rozdělí čtvrt milionu korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.