Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Senioři se mohou podívat na Dlouhé Stráně, do jeskyní nebo na Helfštýn. Na výlety jim opět přispěje kraj

Olomoucký kraj opět přispěje seniorům z regionu na poznávací zájezdy. Mohou se tak podívat například na Dlouhé Stráně, Zbrašovské jeskyně, zámek v Konici, hrad Helfštýn nebo do kostela ve Staré Vodě. První výlet je už v pátek, probíhat budou do konce srpna.

"Každý výlet vyjde účastníka díky krajskému příspěvku pouze na dvě stě korun. Výlety jsme již několik let nezdražili. Rádi tuto akci podporujeme, je hezké vidět aktivní seniory, kteří se každoročně na období cestování těší," uvedl hejtman Josef Suchánek (STAN).

Výlety lze koupit prostřednictvím webu seniorskecestovani.cz, zájemci si tam zájezdy objednají podobně, jako když nakupují přes e-shop. Nakupovat výlety lez však také osobně, a to v Regionálním informačním centru Olomouc ve Smetanových sadech mezi pavilonem A a pavilonem E. Jednotlivé výlety jsou rozděleny do třech skupin podle fyzické náročnosti.

"Všechny výlety zahrnují cestu autobusem, program včetně vstupného, oběd a služby průvodce. Z nabídky si vybere opravdu každý, ať už má rád přírodu, památky nebo technické zajímavosti. Odjezdy jsou naplánované z různých měst, abychom pokryli celý kraj," popsala uvolněná členka krajského zastupitelstva pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu Milada Sokolová (ODS).

Letos je na programu například elektrárna Dlouhé Stráně, Zbrašovské jeskyně, zámek Konice, hrad Helfštýn, Schrothovy léčebné lázně, pivovar Holba nebo kostel ve Staré Vodě. Do projektu se může zapojit až 1700 účastníků, podmínkou je minimální věk 60 let a trvalé bydliště v Olomouckém kraji. 

Nejen korupční kauza Autostráda. Pochybnosti provázejí i některé další opravy silnic v Olomouckém kraji

V korupční kause Autostráda mafie politiků, úředníků a stavebních firem ohýbala dopravní zakázky v regionu, a vydělávala tak miliony. Policie zadokumentovala desítku ošizených oprav. Pochybnosti se však objevují také u některých dalších silnic v...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky výlet, senior, příspěvek, kraj, přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, Helfštýn, jeskyně, Olomoucký kraj, Josef Suchánek, Starostové a nezávislí, Milada Sokolová, ODS, Pivovar Holba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři se mohou podívat na Dlouhé Stráně, do jeskyní nebo na Helfštýn. Na výlety jim opět přispěje kraj  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.