Počasí dnes26 °C, zítra23 °C
Sobota 15. června 2024  |  Svátek má Vít
Bez reklam

Nová finta s lajkováním videí za peníze. Ženu z Jesenicka šmejdi připravili o téměř osmdesát tisíc korun

Šmejdi přišli s novou fintou, jak z lidí na internetu vylákat peníze. Ženě z Jesenicka nabídli placené lajkování videí a příspěvků na sociálních sítích, a přitom ji připravili o téměř osmdesát tisíc. Celou věc již vyšetřuje policie.

Na policisty v Jeseníku se jednapadesátiletá žena obrátila tento týden v úterý. "Uvedla, že ji v sobotu oslovila neznámá osoba přes mobilní aplikaci s nabídkou výdělku peněz. Mělo se jednat o dávání lajků videím na jedné sociální síti. Žena souhlasila a za pár kliknutí jí na bankovní účet přišlo několik stovek," uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

S legendou investic do svého účtu a větší provize za kliknutí si pak žena stáhla aplikaci, která ukazovala zůstatek na účtu. "Poškozená na radu podvodníků poslala nejprve dva tisíce korun. Jelikož se na účtu objevilo více peněz, než poslala, rozhodla se pokračovat a postupně během pár dní naposílala dalších 75 tisíc korun," uvedla mluvčí policie.

Když pak žena chtěla s celou věcí skončit a peníze si nechat vyplatit, přišel problém. "Aby jí peníze mohly být údajně vyplaceny, musela by poslat dalších 80 tisíc korun. Tyto peníze však žena už neposlala a rozhodla se celou věc oznámit na policii," dodala mluvčí.

Policisté celý případ vyšetřují pro podvod, za který hrozí až dva roky za mřížemi.

Drahé kovy a ropa? Ani omylem. Šlo o podvod, při kterém žena ze Šternberska přišla o 840 tisíc

O 840 tisíc korun přišla žena ze Šternberska, která na sociálních sítích našla makléře pro výhodné investice. Muž ji přemluvil, aby statisíce dala do nákupu drahých kovů a ropy. Nejen, že žena nedostala slíbený zisk, zřejmě už nikdy neuvidí ani...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky lajk, odměna, peníze, sociální síť, žena, podvod, šmejd, policie, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová finta s lajkováním videí za peníze. Ženu z Jesenicka šmejdi připravili o téměř osmdesát tisíc korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.