Počasí dnes22 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Odešla tenisová legenda. Po dlouhé nemoci zemřel trenér daviscupových šampionů Petr Huťka

Ve věku 76 let zesnula výrazná osobnost českého a československého tenisu, hráč, trenér a funkcionář Petr Huťka. Ten se jako jeden z koučů podepsal podepsal pod zisk Davisova poháru v roce 1980, bílému sportu se věnoval v Přerově, kde byl prezidentem Tenisového klubu Precheza. Ve středu podlehl v dlouhém boji s vážným onemocněním.

Petr Huťka hráčskou kariéru ukončil ve 32 letech a v období 1979 až 1983 byl kapitánem národního týmu pro Královský pohár a čtyři roky také vedl družstvo na halovém mistrovství Evropy. V roce 1980 byl členem realizačního týmu vítězů Davis Cupu s hvězdnou sestavou, která zahrnovala taková jména jako Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Jan Kodeš, Pavel Složil.

Později vedl i ženský fedcupový tým, byl trenérem pro Galeův pohár i součástí realizačního týmu ve Světovém poháru v roce 1998. Během trenérské kariéry vedl například Ctislava Doseděla, kterému mimo jiné pomohl k třem vítězstvím na turnajích ATP. Několik let působil také v Rakousku. Prezidentem přerovského klubu se stal v roce 1997. Vloni obdržel Cenu prezidenta ČTS za oddanost a věrnost tenisu.

Hasiči v Olomouckém kraji truchlí. Zemřel Bohuslav Strouhal, službě zasvětil 35 let

Bolestná zpráva zasáhla nejen hasiče z Olomouckého kraje, ve věku 59 let zemřel Bohuslav Strouhal, který práci v hasičském sboru zasvětil celou svou kariéru. Spolehlivý profesionál ze Šumperska byl i velitelem jednotky dobrovolných hasičů a...

„Je to smutná zpráva pro celý český tenis i pro mě osobně. Petr Huťka byl v českém tenise jednou z nejvýraznějších postav minulých desetiletí. Do historie se zapsal jako hráč, trenér i jako funkcionář a ve všech oblastech byl úspěšný. Osobně jsem ho zažil jako trenéra, pod jeho vedením jsme vyhráli tenisovou extraligu," řekl dočasný šéf svazu Jan Stočes.

Význačnou osobností byl Petr Huťka pro Přerov, smutek nad jeho odchodem vyjádřil i primátor Petr Vrána (ANO). „Je mi nesmírně líto, že náš svět opustil skvělý člověk, přítel, tenisová legenda Petr Huťka. Petr byl výjimečný sportovec, který svým talentem a vytrvalostí inspiroval celé generace tenistů. Jeho úspěchy na kurtech i v roli trenéra byly obdivuhodné a navždy se zapsal do historie přerovského i světového tenisu. Petr však nebyl jen skvělý hráč, ale také vzor skromnosti, pracovitosti a fair play. V této smutné chvíli vyslovujeme upřímnou soustrast všem jeho blízkým a přátelům. Petr bude navždy zářit jako hvězda na tenisovém nebi a jeho odkaz bude pro nás všechny věčnou inspirací,“ napsal primátor.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jiří Vojzola, TK Precheza Přerov

Štítky Úmrtí, Petr Huťka, smutek, nemoc, tenis, trenér, Davis Cup, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odešla tenisová legenda. Po dlouhé nemoci zemřel trenér daviscupových šampionů Petr Huťka  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.