Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Cizinci vykradli patnáct zahradních chatek a garáží na Prostějovsku. Otce a syna soud poslal do vazby

Dva cizince, otce se synem, kteří vykrádali zahradní chatky a garáže na Prostějovsku, dopadli i s lupem kriminalisté. Zloději brali vše, co se dalo zpeněžit, škoda je pře sto dvacet tisíc korun. Oba již skončili ve vazbě, hrozí jim až dva roky vězení.

Otec se synem v dubnu a květnu vykradli několik zahradních chatek a garáží na Prostějovsku. "Nejprve v dubnu v zahrádkářské kolonii poblíž ulice Průmyslová se v noci na vloupali do šesti zahradních chat a kůlen, ze kterých odcizili převážně zahradní ruční i elektrické nářadí, jako sekačky, vrtačky, rýče nebo zahradní nůžky, ale ukradli i kovovou zahradní lavičku," popsal mluvčí policie Libor HejtmanV jedné chatce zlodějíčkové vypili pálenku. 

Podobně postupovali minulý víkend, kdy se vloupali do devíti objektů v zahrádkářské kolonii poblíž ulice Lidická v Prostějově. "I zde ukradli vše, co mohli později zpeněžit. Mimo zahradního nářadí vzali i kola, lahve s propan-butanem nebo alkohol," sdělil mluvčí policie. Škoda je celkem 122 tisíc korun, poškozené navíc zůstaly chatky a garáže. 

Kriminalisté se oběma cizincům dostali na stopu a v průběhu vyšetřování vytipovali vozidlo, se kterým by mohli jezdit. "Minulou středu odpoledne ve Vyškově pak jejich Peugeot Boxer zastavili policisté z obvodního oddělení Vyškov. Při kontrole v nákladovém prostoru nalezli některé odcizené věci," uvedl Hejtman. Na místo přijeli vyškovští kriminalisté, kteří se spojili s kolegy z Prostějova.

"Oba muži byli zadrženi, obviněni a v současné době se nachází ve vazbě, kam je poslal okresní soudce. Mužům hrozí až dva roky za mřížemi," dodal mluvčí policie. Šestatřicetiletý a pětapadesátiletý muž jsou obviněni z krádeží a poškození cizí věci.

Škoda v řádech statisíců a zastavený koridor. Kriminalisté vyšetřují krádež na železnici u Přerova

Výrazné komplikace na železnici Přerovem a Ostravou způsobil v sobotu neznámý pachatel, který ukradl u Prosenic na Přerovsku součásti trakčního vedení. Důsledkem bylo poškození projíždějící lokomotivy a několikahodinové zastavení provozu na...

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, vloupání, cizinci, otec, syn, garáž, chatka, kůlna, Prostějov, Vyškov, Peugeot Boxer, zahrádkářská osada, policie, soud, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Melounek

O jaké se asi cizince jednalo? že by o kámoše brejli Fialy?

Středa, 29. května 2024, 12:46Odpovědět

Cizinci vykradli patnáct zahradních chatek a garáží na Prostějovsku. Otce a syna soud poslal do vazby  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.