Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Olomouc zasáhla silná bouřka. Hasiči odčerpávali vodu ze sklepů a bojovali s požárem střechy po úderu blesku

, aktualizováno 31. května 2024, 6:21

Následky silné bouřky zaměstnaly ve čtvrtek odpoledne a večer hasiče v Olomouci, příval dešťových srážek s krupobitím zaplavil na několika místech sklepy. Jednotky požární ochrany zasahovaly kvůli bouřce také u požáru, v olomoucké části Chválkovice došlo k zahoření dílny po úderu blesku.

Voda ze skládky na Jesenicku unikla do potoka, hasiči kopali havarijní jímky

Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali ve středu u úniku odpadní vody ze skládky komunálního odpadu do potoka na Jesenicku. Do řešení události v Supíkovicích jsou zapojené i orgány ochrany životního prostředí, úhyn ryb v lokalitě instituce...

Podle mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážové řešili hasiči na Olomoucku v souvislosti s bouřkou do čtvrteční 19. hodiny celkem 10 událostí. „V ulici Táboritů a na Černé cestě jsme odčerpávali až do večerních hodin vodu ze sklepů, garáží a také z výtahových šachet. Na místě jsme využili čerpací kontejner,“ sdělila mluvčí hasičů. Zatopený byl také podjezd v Pavlovičkách. „Vodu v ulici U Podjezdu jsme ve spolupráci se správou silnic odčerpali,“ uvedla mluvčí.

Kromě čerpání vody likvidovali hasiči také požár a to ve Chválkovicích, kde blesk zasáhl střechu dílny a poškodil i komín. „Hořela část střechy a izolace. Škodu zjišťoval na místě vyšetřovatel,“ doplnila Balážová.

Lokální bouřky způsobily škody i v dalších částech regionu, důsledky vydatného deště se hasiči zabývali také v Mohelnici či v obci Lipová-lázně na Jesenicku. „Voda z polí zde ohrožovala 3 rodinné domy a zaplavila i železniční trať,“ přiblížila mluvčí Balážová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, zásah, bouřka, počasí, požár, HZS Olomouckého kraje, bouřka Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc zasáhla silná bouřka. Hasiči odčerpávali vodu ze sklepů a bojovali s požárem střechy po úderu blesku  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.