Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Na základní škole v Hranicích někdo nahlásil bombu. Děti jsou v pořádku, zasahovala policie

, aktualizováno 31. května 2024, 11:04

Policie zasahovala na základní škole v Hranicích na Přerovsku, kde někdo v sedm hodin ráno nahlásil umístění bomby. Škola byla uzavřená, děti a pedagogové byli mimo budovu. Tu prohledali policisté se psy, žádnou bombu nenašli.

"Právě zasahujeme v základní škole na Šromotově náměstí v Hranicích. Přijali jsme oznámení o umístění nástražného výbušného systému v budově. Škola je uzavřena, personál i děti jsou shromažďovány do bezpečného prostoru. Policisté se psy prohledávají místnosti školy," potvrdil dnes ráno mluvčí policie Libor Hejtman.

Vedení Základní a mateřské školy Šromotovo doplnilo, že škola je vyklizená a děti se přemístily na dopravní hřiště. "Nyní se čeká, až policejní psovod prohlédne budovu," uvedlo vedení školy na sociálních sítích.

Oznámení o uložení bomby policisté dostali v sedm hodin ráno, ze školy evakuovali celkem 65 osob. "Psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání nástražných výbušných systémů školu prohledali a nenašli žádný nástražný výbušný systém. Kolem tři čtvrtě na jedenáct bylo opatření ukončeno," dodal mluvčí policie.

Přerovští kriminalisté začali případ vyšetřovat pro šíření poplašné zprávy, za který hrozí až dva roky vězení.

Senior na Šumpersku usnul za volantem. S autem málem skončil v potoce

Do nebezpečné situace se dostal šestasedmdesátiletý muž za volantem vozu Škoda Fabia na Šumpersku, kterého během jízdy po silnici II. třídy přepadl spánek. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, penzista s autem sjel z cesty, projel přes oplocení a...

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky základní škola, anonym, zásah, Hranice, bomba, policie, pes, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na základní škole v Hranicích někdo nahlásil bombu. Děti jsou v pořádku, zasahovala policie  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.