Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Policisté dnes obsadili Městský dům v Přerově, kde nebezpečný střelec ohrožoval návštěvníky. Šlo o cvičení

Policisté dnes dopoledne obsadili hlavní náměstí a Městský dům v Přerově, kde nacvičovali zásah proti nebezpečnému střelci, který útočil na jeho návštěvníky. Cvičení bezpečnostní složky připravovaly v utajení, dopředu o něm nevěděli ani zaměstnanci.

Obyvatele Přerova dnes dopoledne překvapilo uzavřené náměstí TGM a spousty zasahujících policistů. Složky Integrovaného záchranného systému v Městském domě nacvičovaly zásah proti nebezpečnému střelci, který ohrožoval návštěvníky.

"Předpokládám, že všichni občané chtějí, aby policie a složky Integrovaného záchranného systému byly připraveny na všechny situace, které mohou nastat. To, že ozbrojený útok ve školách, v různých institucích či na veřejných prostranstvích je reálnou hrozbou, nám bohužel potvrdilo například řádění střelce loni v prosinci na Karlově univerzitě v Praze," uvedl primátor Přerova Petr Vrána (ANO).

Celá akce se připravovala v utajení. "O tom, že se nejedná o skutečný ostrý zásah proti ozbrojenému útočníkovi, bylo předem informováno jen několik osob. Že se jedná o cvičení nevěděli ani naši zaměstnanci, ani zasahující policisté," řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Policie zasahovala na základní škole v Hranicích na Přerovsku, kde někdo v sedm hodin ráno nahlásil umístění bomby. Škola byla uzavřená, děti a pedagogové byli mimo budovu. Tu prohledali policisté se psy, žádnou bombu nenašli.

Bezpečnostní složky tak chtěly prověřit svou reakci. "Zjistíme, zda děláme během zásahu nějaké chyby, abychom se z nich mohli poučit a do budoucna je neopakovat. Pochopitelně nejlépe se na podobnou situaci připravíme, když cvičíme v reálném prostředí, například i v centru města, nejen třeba ve vojenském prostoru," sdělil ředitel přerovské policie Martin Crha

Akce se kromě policie účastnily i další složky Integrovaného záchranného systému, Městská policie Přerov, ale i pracovníci magistrátu, Kulturních a informačních služeb města Přerova, Městského informačního centra a figuranti z řad policistů ze Základní odborné přípravy v Holešově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky střelec, zbraň, ohrožení, zásah, cvičení, policie, Městský dům, Přerov, Olomoucký kraj, integrovaný záchranný systém, Petr Vrána, ANO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dnes obsadili Městský dům v Přerově, kde nebezpečný střelec ohrožoval návštěvníky. Šlo o cvičení  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.