Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Koupaliště v Jeseníku a Prostějově už zahajují sezonu. Sobota přinese sluníčko a vysoké teploty

Koupaliště a akvaparky v Olomouckém kraji pomalu zahajují sezonu. Jako první se už dnes otevřou městská koupaliště v Jeseníku a v prostějovské místní části Vrahovice, další koupaliště by se měla postupně přidávat od příštího víkendu.

Na návštěvníky čeká mírné zvýšení cen vstupného, ale také řada novinek. Nejvíce se investovalo na Bratrušovském koupališti v Šumperku, do nového vybavení tam šlo až 13 milionů korun.

Mezi prvními se letos otevře městské koupaliště v Jeseníku. "Jednou z novinek letošního roku je možnost vstupu na Plavání po práci. Bude začínat v 17:00 a bude za zvýhodněné vstupné nejen pro dospělé, ale také pro děti. Pro ty, kteří se na koupaliště chystají pravidelně, se nabízí možnost zakoupit si permanentku na pět nebo deset celodenních návštěv. Tato změna nahrazuje dřívější abonentní slevy v procentech a nabízí jednodušší způsob uplatnění slevy," uvedla mluvčí radnice Markéta Kaniová.

Loni byla na jesenickém koupališti zřízena druhá pokladna, před začátkem letošní sezony přibyl na vstupu druhý turniket. "Tento krok by měl ve špičce zajistit ještě rychlejší odbavení návštěvníků," uvedl Kaniová. Vstupné se letos mírně zvýšilo kvůli provozním nákladům.

V pátek se otevře také koupaliště ve Vrahovicích, prostějovský Aquapark Koupelky se chystají provozovatelé otevřít zřejmě příští týden. "Měli jsme tam technickou závadu, která není ještě úplně odstraněna. Vstupné zůstává zachováno, je možné si vstupenku koupit i on-line," řekl jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša.

Videomapping, nebo ohňostroj? Prostějov už nechce další silvestrovské fiasko, a raději se ptá obyvatel

Po fiasku silvestrovského videomapingu na prostějovském náměstí, který loni nahradil tradiční ohňostroj, se zdejší radnice rozhodla, že se raději zeptá obyvatel, jakou kratochvíli by si letos na konci roku přáli. Loni lidé radnici vyčítali...

Na dvou přerovských městských koupalištích, v místní části v Penčicích i v areálu na Kopaninách, odstartuje sezona příští sobotu. Podle jednatele společnosti Sportoviště Přerov Petra Kouby budou obě koupaliště do konce června v provozu pouze o víkendech, o prázdninách pak denně, sezona by měla trvat až do poloviny září. Na penčickém koupališti vstupné podraží o deset korun, dospělí tam letos zaplatí 80 korun, děti 70 korun. V Přerově přijde dospělého celodenní vstupné na 125 korun a děti na 95 korun. V Přerově čeká návštěvníky nový povrch beachvolejbalového hřiště, v Penčicích povede bufet nový provozovatel.

Velké investice má za sebou Bratrušovské koupaliště v Šumperku, otevřít se má během června. Místo toboganu, který byl už několik let mimo provoz, se mohou návštěvníci těšit na novou dvojskluzavku. Zá­sadní změnu prodělalo i zázemí areálu, město zde vybudovalo atrakce pro děti, sportoviště pro dospělé i relaxační zónu s písečnou pláží, altánky a lehátky. "Přibližně třináctimilionová investice, o kterou se podělí město a Podniky města Šumperka, si vyžádá zvýšení vstupného, za poplatek budou i některé atrakce a půjčovné sportovních pomůcek," řekl mluvčí radnice Bohuslav Vondruška.

Na Ovčárnu se po osmdesáti letech vrátí ovce, stádo bude hlídat pastevec se psy. Pomůže to přírodě

Po osmdesáti letech se na svahy mezi Ovčárnou a Petrovými kameny na Pradědu v Jeseníkách vrátí ovce. Stádo bude hlídat pastevec s ovčáckými psy, volná pastva by měla pomoci zdejším vzácným rostlinám, jako je třeba zvonek vousatý, které...

Ve Šternberku chystají otevření koupaliště na čtvrtek 20. června, vstupné se podle správce zvýší o deset korun, dospělí zaplatí 90 korun a děti 60 korun. "Rekonstruujeme malý bazén i tobogán, rekonstruované máme také bistro, máme také novou pokladnu," řekl správce koupaliště Alexandr Nazarov. V Majetíně na Olomoucku počítají s otevřením koupaliště na konci června.

Na sobotu meteorologové slibují pěkné počasí. "Bude jasno až polojasno, nejvyšší teploty 23 až 26 stupňů. Odpoledne ojediněle přeháňky nebo bouřky," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Petr Drobek z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aquapark Koupelky Prostějov

Štítky koupaliště, Olomoucký kraj, otevření, sezona, novinky, Šumperk, Přerov, Penčice, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Jeseníku a Prostějově už zahajují sezonu. Sobota přinese sluníčko a vysoké teploty  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.