Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Pozor na falešné vstupenky na fotbalové Euro. Olomoucká policie vyšetřuje už dva případy

Kriminalisté v Olomouckém kraji zaznamenali dva případy prodeje falešných vstupenek na mistrovství Evropy ve fotbale v Německu. Oba se staly tento týden a měly stejný scénář. Podvedení lidé z Jesenicka a Zábřehu podle pokynů zaplatili za lístky předem, ale už se jich nedočkali.

Škoda je v desítkách tisíc korun. Policie v souvislosti se vstupenkami na Euro nabádá k obezřetnosti.

Na policii se nejprve ve středu obrátil jednačtyřicetiletý muž z Jesenicka. "Uvedl, že jeho přítelkyni přes messenger kontaktoval muž s nabídkou prodeje lístků na fotbalový zápas EURO 2024, jeden za 4000 korun. Žena se s prodávajícím domluvila na zakoupení čtyř vstupenek za 16 tisíc korun. Neznámý muž slíbil, že jakmile na účet dostane peníze, vloží vstupenky do oficiální aplikace UEFA Tickets. To se ale nestalo. Po odeslání peněz se prodávající stal nekontaktní a žádné lístky nikam nevložil, ani je neposlal," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

S podobným případem se na policii v Zábřehu ve čtvrtek obrátila mladá žena. "V pondělí kontaktovala na inzertním portále prodejce, který nabízel za 15 tisíc korun tři lístky na fotbalový zápas Mistrovství Evropy v Lipsku. Spolu se domluvili na zaslání částky, což poškozená udělala a prodejce jí měl na základě platby odeslat vstupenky do aplikace UEFA. Do čtvrtka ale marně čekala na lístky a s největší pravděpodobností se stala obětí podvodu," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podvodníci za covidu falšovali faktury, přišli si na miliony korun podpory. Policie obvinila osm lidí a šest firem

Olomoučtí kriminalisté obvinili osm lidí a šest firem kvůli dotačním a daňovým podvodům, celková škoda je téměř 30 milionů korun. Obvinění například vystavovali fiktivní faktury, a v době pandemie koronaviru tak získávali nezákonně dotace na...

S falešnými vstupenkami se setkávali policisté také při mistrovství světa v hokeji, které se odehrávalo v Praze a v Ostravě. Dopadli při tom muže z Pelhřimovska, který podle nich prodával falešné vstupenky na obě sportovní akce. Způsobil škodu 2,28 milionu korun, když podle policie podvedl tři desítky lidí. Padělaných vstupenek na hokej muž prodal 360, vstupenek na fotbalový šampionát prodal 80. Nabízel i vstupenky na utkání NHL a Ligy mistrů.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky vstupenka, podvod, policie, Mistrovství Evropy ve fotbale, UEFA, okres Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na falešné vstupenky na fotbalové Euro. Olomoucká policie vyšetřuje už dva případy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.