Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FORVIA HELLA soustřeďuje posériovou výrobu z celé Evropy v Olomouci

PR článek

Mezinárodní dodavatel pro automobilový průmysl FORVIA HELLA, přední světový výrobce osvětlovací techniky a elektroniky pro automobily, rozšířil své výrobní prostory do Olomouce. Na okraji města v logistickém parku nedaleko Hněvotína otevřel nový podnik, kam soustředil takzvanou posériovou výrobu světlometů z celé Evropy. Ze střední Moravy tak putují do světa světlomety pro modely aut, které již aktuálně nesjíždějí z výrobních linek, ale FORVIA HELLA pro ně dlouhodobě garantuje dodávky náhradních dílů. Největší závod svého druhu v Evropě zaměstnává při plném provozu více než 500 lidí.

Před otevřením nového závodu v Olomouci byla výroba originálních náhradních dílů rozprostřena po celé Evropě a také v několika výrobních závodech společnosti FORVIA HELLA po celé České republice. „Z praktických, logistických a ekologických důvodů je nyní vše soustředěno do Olomouce,“ řekl Petr Novotný, generální ředitel společnosti FORVIA HELLA v České republice. „Jsme přesvědčeni, že tento krok umožní dlouhodobě a lépe obsloužit naše zákazníky ve všech destinacích,“ podotkl Novotný.

Olomoucký závod se otevřel na sklonku roku 2022 a rozkládá se na ploše 39,000 m2. Mimo jiné je vybaven nejmodernějšími flexibilními linkami pro výrobu malých sérií, které umožňují během pár hodin změnit program a sortiment.

FORVIA HELLA je největším průmyslovým zaměstnavatelem v Olomouckém kraji. „Například v Mohelnici sázíme na zaměstnávání lidí z blízkého okolí a posilování vazeb s regionem. Toho chceme docílit i v Olomouci,“ doplnil Petr Novotný. Společnost se tak nově stala partnerem tradičních olomouckých vánočních trhů nebo festivalu Academia film Olomouc. Dlouhodobě také spolupracuje s Univerzitou Palackého a středními školami. „To potvrzuje náš cíl, že významnou investici naší společnosti bereme také jako závazek vůči regionu,“ dodal generální ředitel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Olomouc, výroba, Evropa, Hella, Česko, Olomoucký kraj, Petr Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FORVIA HELLA soustřeďuje posériovou výrobu z celé Evropy v Olomouci  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.