Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Podchod Pionýrská pod výpadovkou na Brno se dočkal oprav. Práce potrvají do poloviny října

Podchod Pionýrská pod frekventovanou výpadovkou na Brno v Olomouci, kterým se řada lidí už skoro bála chodit, projde kompletní opravou. Práce začínají v těchto dnech a potrvají do poloviny října, dva týdny v červenci a v srpnu bude podchod zcela uzavřený.

Opravy podchod Pionýrská v Olomouci přijdou na 24 milionů korun. Cesta propojuje dvě tramvajové zastávky a je spojnicí mezi domy v ulicích Pionýrská a Heyrovského. V současné době je podchod už ve zcela nevyhovujícím stavu a budil spíše strach.

"Provede se sanace všech betonových povrchů uvnitř i vně podchodu a rekonstrukcí samozřejmě projde i zastřešení včetně soklových zídek, osvětlení, zvukové majáčky a kamerový systém. Věřím, že právě nové kamery nám pomohou uchovat zrekonstruovaný podchod v co nejlepším stavu po dlouhou dobu a případné vandaly včas odradí,“ doufá investiční náměstek primátora Olomouce Miloslav Tichý (ANO). 

Oprava si vyžádá uzavření podchodu od 8. do 21. července, kdy budou probíhat bourací práce na rampě ze strany od Pionýrské ulice, a poté na další dva týdny v druhé polovině srpna kvůli výstavbě nosné konstrukce střechy podchodu. Lidé budou moci využít nedaleký podchod u zastávky u Fakultní nemocnice. Radnice zároveň upozorňuje, že od začátku prázdnin bude v celé lokalitě tramvajová doprava nahrazena autobusovou kvůli plánované výluce. 

ANKETA: Garáže na Horním náměstí? Nové umělecké instalace v Olomouci budí velkou pozornost

Na několika místech v Olomouci se v posledních dnech objevily svérázné umělecké instalace, například objekt připomínající garáže z dob socialismu, které budí velkou pozornost. Jde o předzvěst letošního největšího výstavního projektu olomouckého...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc

Štítky podchod, oprava, uzavření, výpadovka, tramvaj, radnice, investice, Olomouc, Miloslav Tichý, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podchod Pionýrská pod výpadovkou na Brno se dočkal oprav. Práce potrvají do poloviny října  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.