Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Popadané stromy, voda ve sklepích, utržený hromosvod. Bouřky potrápily Olomoucký kraj

, aktualizováno 22. června 2024, 9:41

Silné bouřky, které se v noci přehnaly přes Olomoucký kraj, potrápily hasiče. Museli odklízet popadané stromy ze silnic, čerpat vodu ze sklepů a řešili například také utržený hromosvod. Celkem hasiči vyjížděli k padesátce událostí na Přerovsku a Prostějovsku.

"Během noci jsme v souvislosti s bouřkami zasahovali v kraji u padesáti událostí. Jednalo se o popadané stromy na komunikacích. Čerpali jsme vodu ze sklepů a garáží, a to na 17 místech převážně na Prostějovsku a Přerovsku," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči řešili například také utržený hromosvod na elektrické rozvodně. Nejvíce zásahů bylo na Přerovsku, a to přes třicet, zbytek na Prostějovsku.

Dnes by mělo být v Olomouckém kraji podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu zpočátku většinou oblačno, místy s přeháňkami a občasným deštěm, případně bouřkami. Dopoledne začnou srážky ustávat a oblačnosti bude ubývat. Odpoledne už by mělo být většinou polojasno.

Na radnici v Prostějově v čekárně u přestupkové komise napadla ve čtvrtek pětice útočníků dvě ženy a vyhrožovala jim usmrcením. Chtěla je zastrašit kvůli projednávání přestupku. Pachatelům se podařilo utéct, policie je však za chvíli dopadla a...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky bouřky, hasiči, voda, stromy, silnice, Olomoucký kraj, sklep, hromosvod, okres Prostějov, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popadané stromy, voda ve sklepích, utržený hromosvod. Bouřky potrápily Olomoucký kraj  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.