Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

VIDEO: Po vraždě expřítelkyně se skrýval v lese u Mírova. Ke smrtícímu útoku nožem se přiznal

, aktualizováno včera

Dvaačtyřicetiletého muže obvinili olomoučtí kriminalisté z vraždy jeho o pět let mladší bývalé partnerky. K činu došlo v neděli večer v bytě v Mohelnici. S využitím dostupných informací policie rozběhla intenzivní pátrání, v akci byl i vrtulník. Muže zadrželi po pěti hodinách v lese poblíž Mírova.

Dvaačtyřicetiletého muže obvinili olomoučtí kriminalisté z vraždy jeho o pět let mladší bývalé partnerky. K činu došlo v neděli večer v bytě v Mohelnici. S využitím dostupných informací policie rozběhla intenzivní pátrání, v akci byl i vrtulník. Muže zadrželi po pěti hodinách v lese poblíž Mírova.

Informaci o nálezu mrtvé ženy v bytě na okraji Mohelnice obdržela policie v neděli 30. června v osm hodin večer, z bytu sousedé slyšeli křik. Přivolaná policejní hlídka na místě našla tělo sedmatřicetileté majitelky bytu, ženě už nebylo pomoci. Hned bylo jasné, že jednalo o násilný trestný čin.

Svědci podle Jana Pavla, zástupce vedoucího odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, viděli na chodbě v domě v době před i po činu bývalého přítele zavražděné ženy. Policisté tak podnikali další kroky směrem k možnému pachateli.

Kriminalisté zjistili, že v neděli 30. června po půl osmé večer muž přijel za bývalou přítelkyní, se kterou má nezletilého syna do bytu v Mohelnici. „Muž pravděpodobně neunesl rozchod se ženou a v bytě na ni zaútočil nožem, který si s sebou přinesl. Ženě způsobil bodnořezná a bodná zranění, kterým na místě podlehla. Pak z bytu odešel. Policisté po něm okamžitě pátrali a před půl druhou v noci jej našli a zadrželi asi pět kilometrů od místa činu u obce Mírov. Muž se k činu doznal,“ uvedl zástupce vedoucího krajské kriminálky Pavel s tím, že obviněný nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky a také nebyl nikdy trestán.

„Kriminalisté po výslechu obviněného pravděpodobně podají krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vražda trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Kriminalisté vyšetřují vraždu osmatřicetileté ženy v olomoucké městské části Povel. Oběť násilného trestného činu našla policejní hlídka v jejím bytě a stopy na místě ukázaly na možného pachatele. Podezřelá osoba je mladší patnácti let,...

V Olomouckém kraji jde letos o druhou vraždu. V lednu našli policisté v jednom z olomouckých bytů zavražděnou osmatřicetiletou ženu. Podezřelého pachatele dopadli vzápětí, jde o nezletilého chlapce mladšího 15 let. Hoch, který vzhledem ke svému věku není trestně odpovědný, se k činu přiznal.

Kriminalisté v Olomouckém kraji loni řešili pět vražd, z toho byly dvě dokonané a tři pokusy o vraždu, všechny se jim podařilo objasnit. V porovnání s předchozím rokem to bylo o osm případů méně. Stejně jako v roce 2022 i loni měl jeden z případů tři oběti.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky vražda, žena, přítel, Mohelnice, policie, zatčení, byt, okres Šumperk, vražda v Mohelnici, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Po vraždě expřítelkyně se skrýval v lese u Mírova. Ke smrtícímu útoku nožem se přiznal  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.