Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Tragický čtvrtek u vody. Na Olomoucku se utopili dva muži

Dva případy utonutí vyšetřují policisté na Olomoucku. O život přišel ve čtvrtek jedenatřicetiletý muž, kterého se podařilo v rybníku na okraji hanácké metropole najít až po několika hodinách. Odpoledne pak vyhasl také život pětašedesátiletého seniora v obci Tovéř nedaleko krajského města, snaha o jeho záchranu byla bohužel neúspěšná.

Tragický víkend u jezer v kraji: jak snížit riziko a na co si dát pozor při záchraně tonoucího?

Dvojnásobné tragické připomenutí nebezpečí utonutí přinesl uplynulý víkend v Olomouckém kraji. Při koupání zemřela v sobotu třiačtyřicetiletá žena v jezeře Poděbrady u Olomouce, o den později potkal obdobný osud jedenasedmdesátiletou seniorku u...

K prvnímu z tragických případů vyjížděly složky integrovaného záchranného systému ve čtvrtek po 2. hodině v noci, u rybníku Amerika v městské části Holice našli lidé opuštěné věci a rybářské vybavení. „Ihned se rozjela pátrací akce v okolí rybníka. Na místo se dostavila také posádka hasičského záchranného sboru, která s pomocí člunu propátrávala vodní hladinu. Jelikož se pohřešovaného nepodařilo ani během několika hodin intenzivního pátrání nalézt, byli na místo přivoláni policejní potápěči,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Specialisté policie pod vodní hladinou našli tělo jedenatřicetiletého muže, kterému už nebylo pomoci. „Přivolaný lékař konstatoval smrt a věc si na místě převzali kriminalisté z územního odboru Olomouc,“ dodala policistka.

V odpoledních hodinách došlo k další tragédii jen několik kilometrů od Olomouce. V obci Tovéř nedaleko Svatého Kopečku uviděl kolemjdoucí na hladině vodní nádrže tělo člověka. „Společně s dalšími se mu podařilo muže z vody vytáhnout a ihned mu začali poskytovat první pomoc. V resuscitaci následně pokračovala přivolaná zdravotnická záchranná služba. Pětašedesátiletý muž však i přes veškerou snahu záchranářů zemřel,“ uvedla mluvčí Skoupilová s tím, že okolnostmi obou tragických událostí se policisté nadále zabývají.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Úmrtí, nález těla, utonutí, utonutí Olomouc, mrtvý člověk, rybník Amerika, Tovéř, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický čtvrtek u vody. Na Olomoucku se utopili dva muži  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.