Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Šumperk opravil jižní část areálu bývalých kasáren. Nové komunikace přišly na dva a půl milionu

Obyvatelé areálu bývalých kasáren v Šumperku se dočkali nových komunikací a odvodnění. Město nyní dokončilo stavební úpravy v jižní části na ploše více než dva a půl tisíce metrů čtverečných, které požadovali zdejší lidé. Investice byla více než dva a půl milionu korun.

Práce zahrnovaly odfrézování asfaltu a částečnou opravu spodní vrstvy, která měla nerovnosti. Součástí bylo také předláždění a doplnění žulových odvodňovacích žlabů, výměna betonových obrub a přidání žulových kostek kvůli oddělení hranic. Stavbaři vyměnili vpusti a doplnili nové příčné odvodňovací žlaby.

"Tento projekt je důležitým krokem ke zlepšení infrastruktury a estetiky našeho města. Oblast jsme revitalizovali, a zvýšili tak uživatelský komfort občanů, kteří ji využívají," řekla místostarostka Šumperka Eva Kostecká (Šumperáci).

Odvodnění by nyní mělo přinést lepší odtok dešťové vody. "V rámci obnovy byl položen také nový asfaltový povrch a po dokončení prací bylo doplněno vodorovné i svislé dopravní značení stanovující nový jízdní režim," dodala vedoucí oddělení komunálních služeb na radnici v Šumperku Eva Nádeníčková.  Celkové náklady dosáhly 2,6 milionu korun, peníze šly z městského rozpočtu.

Šumperk plánuje výměnu tisíce svítidel v ulicích. První etapa modernizace proběhne letos

Přes tři tisíce zdrojů veřejného osvětlení v ulicích a na dalších prostranstvích plánuje postupně vyměnit za úspornější technologii šumperská radnice. Na letošní rok je naplánovaná první etapa modernizace, která by měla kromě poklesu nákladů na...

Ohodnoť článek

Foto Město Šumperk

Štítky opravy, komunikace, odvodnění, areál, kasárna, radnice, investice, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperk opravil jižní část areálu bývalých kasáren. Nové komunikace přišly na dva a půl milionu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.