Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Za maminkami z Přerovska zajedou porodní asistentky až domů. Poradí jim s kojením a péčí o novorozence

Za maminkami z Přerovska nyní zajedou porodní asistentky až domů. Poradí jim s kojením nebo péčí o novorozence a poskytnou jim také psychickou podporu. Období šestinedělí je totiž pro ženy velmi náročné.

"Šestinedělí je výjimečné, krásné, ale zároveň i náročné období v životě každé ženy. Proto jsme rádi, když nás maminky kontaktují. Je nám ctí podpořit je nejen v porodnici, ale i v domácím prostředí," uvedla staniční porodní asistentka přerovské nemocnice Vendula Válková. Zařízení nabízí návštěvy zkušené porodní asistentky až domů.

Služba probíhá v období šestinedělí a je určena pro všechny maminky. Porodní asistentka pomůže řešit zdravotní otázky maminky i miminka, může ošetřit poporodní poranění, jde o vytažení stehů, péči o jizvu a hojení, zkontrolovat prsa nebo ukázat techniky kojení. Zhodnotí celkový zdravotní stav miminka, adaptaci, případně ošetří pupeční pahýl.

Porodní asistentky poradí i s dalšími otázkami, které maminky budou mít. Proberou s nimi péči o miminko, ukážou správnou manipulaci nebo pomohou s koupáním. Popovídají si s maminkou o porodu, takže ženy dostanou možnost probrat své pocity s kvalifikovaným odborníkem.

Služba je určená maminkám, které rodily v porodnici Nemocnice AGEL Přerov. Při propuštění jim ošetřující lékař vystaví poukaz na návštěvu porodní asistentky. Služba je hrazena ze zdravotního pojištění zatím pro klientky VZP.

Začátek prázdnin byl v Jeseníkách ve znamení úrazů. Lékaři ošetřili přes 90 lidí, nejčastěji šlo o zlomeniny

Začátek prázdnin poznamenal v Jeseníkách zvýšený počet úrazů. Lékaři během prodlouženého víkendu ošetřili devadesátku pacientů, nejčastěji šlo o zlomeniny zápěstí nebo kotníků, nechyběl ani otřes mozku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AGEL

Štítky porodní asistentka, kojení, maminka, novorozenec, nemocnice, Přerov, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, AGEL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za maminkami z Přerovska zajedou porodní asistentky až domů. Poradí jim s kojením a péčí o novorozence  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.