Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Skipark ve Filipovicích buduje moderní čtyřsedačkovou lanovku s bublinou. Přijde na čtyřicet milionů

Rodinný lyžařský areál ve Filipovicích v Jeseníkách buduje novou moderní čtyřsedačkovou lanovku, která nahradí zastaralou dvousedačku. Investici ve výši 40 milionů korun by měl areál dokončit už na podzim, aby lanovka byla připravena na nadcházející zimní sezonu.

"Po 15 letech provozu sedačkové lanové dráhy jsme se rozhodli investovat do modernizace a zajištění pohodlnější a bezpečnější přepravy návštěvníků. Momentálně tak dochází k výměně páteřního zařízení sedačkové lanové dráhy, přičemž nová lanovka bude čtyřsedačková s krytou bublinou, která lidem zajistí ochranu před větrem nebo sněžením. Přepravní kapacita se díky modernizaci zvýší z dosavadních 1200 na 2400 osob," uvedl provozovatel areálu Miroslav Páral.

Investice je ve výši 40 milionů korun. Skipark nabízí také večerní lyžování, lyžařskou školu nebo snowpark s atrakcemi pro snowboardisty. Areál má dvě sjezdovky s celkovou délkou 2,6 kilometru. 

"Snažíme se o to, aby byl náš areál atraktivní pro veřejnost včetně rodin s dětmi. Více jak 40 milionová investice do čtyřsedačkové lanovky je toho součástí," dodal výkonný ředitel skupiny FIPOX, do které Skipark Filipovice patří, Tomáš Vavřík.

Developerská a stavební skupina FIPOX provozuje Filipovice od roku 2008. Skupina zde vybudovala apartmány a plánuje rekonstrukci hotelu a restaurace Stará pošta naproti skiparku. Hodnota investic celé skupiny přesahuje 13 miliard korun, působí v pěti zemích.

S plánováním výletů v Jeseníkách turistům pomohou chytré meteostanice. Počasí sledují online

Turisté, kteří plánují výlety do Jeseníků, si mohou od nynějška zkontrolovat počasí na hřebenech pomocí několika chytrých meteostanic. Údaje o rychlosti, nárazech nebo směru větru, teplotě a srážkách jsou dostupné online. Stanice jsou na třech...

Ohodnoť článek

Foto poskytl Jan Pavela/Skipark Filipovice

Štítky investice, lanovka, čtyřsedačka, Jeseníky, stavba, lyže, snowboard, zima, sezona, lanová dráha, Filipovice, FIPOX, sedačková lanovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skipark ve Filipovicích buduje moderní čtyřsedačkovou lanovku s bublinou. Přijde na čtyřicet milionů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.