Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. července 2024  |  Svátek má Viktor
Bez reklam

VIDEO: Mladá paraglidistka uvízla na Hranicku v korunách stromů. Z výšky ji zachránili hasiči-lezci

Do nebezpečné situace se dostala v sobotu večer mladá příznivkyně paraglindingu, která s padákovým kluzákem uvízla vysoko v korunách stromů poblíž Milenova na Hranicku. Do akce vyrazily lezecké skupiny profesionálních hasičů z Olomouce a Přerova, ženu bez újmy na zdraví zachránili.

Cyklista měl na olomouckém sídlišti narazit do dvou chodců. Policie po něm pátrá, žádá o pomoc svědky

Policisté pátrají po neznámém cyklistovi, který měl v Olomouci vrazit do dvou lidí na chodníku poblíž obchodního domu Timpo. S objasněním nehody, ke které došlo v pátek 5. července, by mohli pomoci také svědci.

V sobotu večer se mladá paraglidistka dostala při letu do potíží a uvázla i s křídlem ve výšce asi 15 metrů v korunách stromů. Na místo zamířily profesionální jednotky hasičů z Hranic, Přerova a Olomouce. „Hasiči-lezci z Olomouce a Přerova k ní vystoupali po stromech pomocí stromolezeckých stupaček. Na laně a s využitím kladkostroje ji spustili dolů a dostali tak těsně před setměním do bezpečí. Událost se obešla bez zranění,“ popsala mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

V neděli ráno se na místo zásahu specialisté z olomoucké stanice vrátili, úkolem bylo ještě vyproštění křídla paraglidu. „To zůstalo ve výšce zhruba 20 metrů. Pomocí lanových technik a také s využitím stromolezeckých stupaček se k němu dostali, ořezali část větví a paraglide sundali,“ doplnila ke druhé fázi události mluvčí Balážová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, zásah, záchrana osoby, paraglidistka, hasiči-lezci, Olomouc, Přerov, Hranice, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladá paraglidistka uvízla na Hranicku v korunách stromů. Z výšky ji zachránili hasiči-lezci  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.