Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Středa 31. července 2024  |  Svátek má Ignác
Bez reklam

Za pět minut dvanáct, opravený prostějovský stadion dostal licenci. Fotbalisté dnes odehrají první zápas

Za pět minut dvanáct získal zrekonstruovaný prostějovský stadion licenci, a tak se zde dnes může uskutečnit první domácí utkání druhé fotbalové ligy. Na opravu stadionu šly desítky milionů z veřejných peněz, nedostatky klub a město hasily na poslední chvíli.

"Stadion v Prostějově nedávno obdržel Doklad o bezpečnosti a způsobilosti, takže je na něm možné hrát zápasy Chance Národní Ligy," potvrdil na začátku tohoto týdne mluvčí Ligové fotbalové asociace Pavel Jahoda. Ještě v polovině července, když fotbalová soutěž startovala, však stadion potřebná povolení neměl.

Až včera také proběhla koordinační schůzka bezpečnostního aparátu klubu se zástupci policie a Městské policie, která potvrdila, že bezpečnost fanoušků i zajištění chodu utkání jsou vyhovující.

Rekonstrukce prostějovského stadionu za místním nádražím celkově za 200 milionů začala loni. První etapu za 130 milionů dotovala Národní sportovní agentura asi 40 miliony, město Prostějov zhruba 70 miliony a milionem Olomoucký kraj. Některé parametry přestavby však neodpovídaly předpisům, a stadion měl proto potíže se získáním certifikace.

Nedostatky koncem května přiznal primátor Prostějova, donedávna předseda fotbalového klubu a nyní člen představenstva klubu František Jura (ANO). "Jsou to nedostatky, které se normálně a bez zásadních problémů odstraní. Rekonstrukce skončí v termínu tak, abychom tam mohli hrát odpovídající soutěž," řekl tehdy Jura.

Den před začátkem ligy a prostějovský stadion stále nemá certifikaci. Opravy přišly na desítky milionů

Už zítra začíná druhá fotbalová liga a prostějovský stadion stále nemá certifikaci, jak sliboval člen představenstva klubu a primátor Prostějova František Jura z ANO. Na opravu stadionu přitom šly desítky milionů z veřejných peněz. První zápasy...

První etapa oprav zahrnovala novou tribunu, která pojme až dvanáct set fanoušků, nový trávník a umělé osvětlení. První domácí zápas začíná dnes v 17:30 a fotbalisté Prostějova přivítají Zlín. 

"Už se na to moc těšíme, že se po roce stráveném v azylu zase potkáme na domácím hřišti, kde to přeci jen známe nejlépe. Stadion vypadá krásně a pevně věříme, že i pro fanoušky to bude místo, na které budou s chutí a radostí chodit. První utkání bychom rádi zvládli," vzkázal sportovní ředitel Jiří Balcárek

Po dobu oprav fotbalový klub 1. SK Prostějov hrál domácí zápasy v olomoucké Holici.

Ohodnoť článek

Foto poskytl 1. SK Prostějov

Štítky stadion, oprava, nedostatky, licence, 1. SK Prostějov, fotbalista, František Jura, Národní sportovní agentura, ANO 2011, FC Zlín, Jiří Balcárek, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pět minut dvanáct, opravený prostějovský stadion dostal licenci. Fotbalisté dnes odehrají první zápas  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.