Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Pondělí 5. srpna 2024  |  Svátek má Kristián
Bez reklam

Největší kulturní sál na Jesenicku se uzavře. Pochází ze sedmdesátých let a už potřebuje opravy

Největší multifunkční sál na Jesenicku se od září uzavře. Sál pochází ze sedmdesátých let minulého století a jeho stav je už nevyhovující. Opravy začnou příští rok v dubnu, město Jeseník získalo od Olomouckého kraje dotaci 20 milionů korun.

Multifunkční sál se uzavře kvůli probíhající rekonstrukci administrativní budovy v ulici Karla Čapka v Jeseníku od 1. září, ze stejného důvodu nebude město až do odvolání pronajímat ani zasedací místnosti ve stejné budově.

"Tuto provozní přestávku společenského sálu využijeme k jeho opravě, na kterou jsme získali dotaci od Olomouckého kraje ve výši 20 milionů. Aktuálně pracujeme na projektové dokumentaci, samotné stavební práce by v ideálním případě mohly začít v dubnu příštího roku," uvedl radní města Tomáš Vlazlo (Jeseník srdcem).  

Sál v budově IPOS je největším multifunkčním sálem v okrese Jeseník. Pochází ovšem ze sedmdesátých let minulého století a nyní už je v nevyhovujícím stavu. Plánované opravy sálu jsou nezávislé na aktuální rekonstrukci celé budovy, zaměří se na požární bezpečnost, elektroinstalace, obklady, vzduchotechniku, jevištní techniku a další technologické celky.

Dostupné bydlení v Hanušovicích. Město odstartovalo stavbu prvních družstevních bytů

Ojedinělý projekt dostupného bydlení odstartovaly Hanušovice na Šumpersku. Lidem nabídnou za velmi výhodných podmínek družstevní byty, které po zaplacení přejdou do jejich vlastnictví. Město, které trápí nezaměstnanost, tak chce přilákat nové...

"Uvědomujeme si, že pro pořadatele kulturních a společenských akcí je to komplikace, ale věřím, že odměnou nám bude moderní a bezpečný sál," dodala starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem).

Rekonstrukce budovy v ulici Karla Čapka v Jeseníku, nejvýznamnějšího administrativního komplexu veřejné správy v regionu, začala letos na konci jara, celkové náklady jsou 190 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo město Jeseník

Štítky oprava, sál, uzavření, IPOS, Jeseník, Olomoucký kraj, rekonstrukce, Zdeňka Blišťanová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší kulturní sál na Jesenicku se uzavře. Pochází ze sedmdesátých let a už potřebuje opravit  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.