Počasí dnes27 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 8. srpna 2024  |  Svátek má Soběslav
Bez reklam

Stanice zdravotnické záchranné služby a teď i obchodní galerie. Kojetín se díky Amazonu rychle rozvíjí

Americký gigant Amazon dál mění život na Kojetínsku. Po proměně pracovního trhu v celém regionu, růstu cen nemovitostí v okolí a zřízení stanice zdravotnické záchranné služby přímo ve městě do Kojetína míří další investoři. Obyvatelé se například dočkají obchodní galerie.

"Jde stavbu komerčního areálu, ve kterém jsou navrženy dva přilehlé jednopodlažní prodejní objekty. Tyto objekty maloobchodních prodejen budou doplněny zpevněnými plochami, příjezdovou komunikací a napojeny na inženýrské sítě. První objekt je maloobchodní prodejna potravinářského charakteru, druhý takzvaných retailů nepotravinářského charakteru," uvedl vedoucí oddělení integrované prevence Krajského úřadu Olomouckého kraje Vojtěch Cvek v dokumentaci EIA.

Celková plocha Obchodní galerie Kojetín přesáhne deset tisíc metrů čtverečních, projekt zahrnuje také 111 parkovacích míst. Investorem je společnost PMT ATRIUM service z Otrokovic na Zlínsku, výše investice není v tuto chvíli známá.

Starosta Kojetína Leoš Ptáček (Kojetín 2022) je přesvědčený, že bez Amazonu by investoři o město jen těžko zavadili. "Zcela zásadně to souvisí s rozšířením průmyslové zóny v Kojetíně a příchodem Amazonu. Bez toho by o nás bez pochyby vůbec nebyl zájem. Já to obrovsky vítám, galerie bude zahrnovat osm dalších subjektů, které by do Kojetína nikdy nepřišly, a jako servis pro naše obyvatele je to výborné," pochvaluje si starosta. 

Obchodní galerie bude stát přímo u kruhového objezdu, kde je výjezd z Amazonu. Město investorovi prodávalo i část pozemků.

Kojetínský Amazon proměnil pracovní trh v celém kraji. Nyní chybí hlavně skladníci a obsluha vozíků

Otevření obřího distribučního centra společnosti Amazon v Kojetíně na Přerovsku loni v červnu ovlivnilo pracovní trh v celém Olomouckém kraji. Dělnické strojírenské profese na první místě v počtu volných pracovních míst okamžitě vystřídali...

Otevření obřího distribučního centra Amazonu v Kojetíně loni v červnu už zásadně ovlivnilo pracovní trh nejen na Přerovsku, ale i v celém Olomouckém kraji. Dělnické strojírenské profese na první místě v počtu volných pracovních míst vystřídali skladníci a obsluha vysokozdvižných a paletovacích vozíků.

Amazon, který počítá se 2000 místy pro inženýry, odborníky na robotiku, IT specialisty a lidi, kteří balí a expedují zásilky, zároveň mění život v celém regionu. V Kojetíně vzrostly ceny nemovitostí, vymizel obchod s chudobou a vznikla zde například nová stanice zdravotnické záchranné služby. Druhé centrum Amazonu je v Dobrovízi, od roku 2013 gigant v ČR investoval přes 26 miliard korun.

Ohodnoť článek

Foto poskytl Panattoni Czech Republic Development, Michal Šverdík

Štítky Kojetín, Amazon, obchod, galerie, investice, trh, zdravotnická záchranná služba, Olomoucký kraj, okres Přerov, investor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanice zdravotnické záchranné služby a teď i obchodní galerie. Kojetín se díky Amazonu rychle rozvíjí  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.