Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 10. srpna 2024  |  Svátek má Vavřinec
Bez reklam

Pětasedmdesátiletý senior naletěl podvodníkům. Za nové okapy a hodinu a půl práce zaplatil 85 tisíc korun

Senior z Olomoucka naletěl podvodníkům, kteří mu dělali montáž nových okapů na domě. Povedení řemeslníci po pětasedmdesátiletém muži za nové okapy a hodinu a půl práce nejprve chtěli dokonce sto tisíc, nakonec ze seniora vymámili 85 tisíc korun. Podvod již vyšetřuje policie.

Šmejdi s cizím přízvukem obrali matku se synem z Prostějovska o milion. Slibovali výhodné investice na burze

O téměř milion korun obrali podvodníci matku se synem z Prostějovska, kteří naletěli na výhodné investice na burze. Během tří měsíců prováděli různé platby a investice, nezarazilo je ani to, že makléři na druhém konci telefonu měli cizí přízvuk.

"Na olomoucké policisty se obrátil pětasedmdesátiletý muž, který zřejmě naletěl podvodníkům. U seniora doma dopoledne zazvonili údajní řemeslníci a nabízeli mu výměnu okapů a okapových svodů. Přestože si jejich služby neobjednal, začali mu okapy vyměňovat, a tak s tím tedy souhlasil. Aniž by spolu uzavřeli jakoukoli smlouvu nebo dohodli konečnou cenu, muži ve výměně pokračovali dál. Jakmile měli práci asi po 90 minutách hotovou, nebáli se říct si o částku okolo 100 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Zaskočený senior tolik peněz u sebe neměl, vykutálení řemeslníci mu proto nabídli, že ho zavezou k bankomatu. Senior byl v rozpacích a nechtěl žádné problémy, a souhlasil. Peníze z bankomatu vybral a nakonec uhradil částku 85 tisíc korun. "Celá záležitost se mu pak rozležela a zjistil, že reálná hodnota je výrazně nižší, než zaplatil. Proto se rozhodl celou věc oznámit na policii," uvedla mluvčí.

Případ kriminalisté prověřují pro podvod, za který hrozí až dva roky vězení nebo zákaz činnosti.

Policie varuje
Apelujeme na občany, aby s obdobnými nabídkami nesouhlasili. Popřípadě aby vždy trvali na smlouvě, která bude obsahovat konečnou cenu. Nenechte se napálit! V případě, že budou řemeslníci neodbytní, neváhejte se obrátit na linku 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky okap, řemeslníci, podvod, senior, policie, peníze, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětasedmdesátiletý senior naletěl podvodníkům. Za nové okapy a hodinu a půl práce zaplatil 85 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.