Počasí dnes29 °C, zítra24 °C
Neděle 18. srpna 2024  |  Svátek má Helena
Bez reklam

Na Přerovsku v noci havarovalo auto. Zaklíněného řidiče vyprostili hasiči s novou bateriovou technikou

V neděli před třetí hodinou ranní spěchaly jednotky Integrovaného záchranného systému k dopravní nehodě na Přerovsko u obce Stará Ves. Zaklíněného řidiče vyprošťovali hasiči z poničeného osobního auta, muž utrpěl při havárii zranění.

K těžké dopravní nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne u Horní Moštěnice na silničním tahu I/55 poblíž Přerova u obce Horní Moštěnice. Nákladní vůz nedal podle zjištění policistů přednost osobnímu autu, do kterého následně nabouralo ještě další...

Podle Centra dopravních informací Policie ČR došlo k nehodě osobního auta na silnici II/490 mezi obcemi Říkovice a Stará Ves okolo třetí hodiny ráno. K zásahu vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Přerov. „Provedli stabilizaci vozidla a k vyproštění zraněného řidiče využili bateriové vyprošťovací zařízení Holmatro,“ informoval mluvčí HZS Olomouckého kraje Radek Buryánek. Tři sady hydraulických vyprošťovacích prostředků získal hasičský sbor na začátku roku, nová technologie využívající akumulátory je praktičtější pro nasazení například ve složitém terénu.

Hasiči po vysvobození z havarovaného vozu předali zraněného k ošetření záchranářům. Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Břetislava Bolarda naštěstí zranění nebyla závažná. „Osoba utrpěla pohmoždění ramene a tržnou ránu na hlavě a byla transportována do přerovské nemocnice,“ sdělil mluvčí Bolard. Příčinami a okolnostmi nehody se budou zabývá Policie ČR.

Ohodnoť článek

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, nehoda, nehoda se zraněním, nehoda Přerovsko, nehoda Stará Ves, hasiči, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Přerovsku v noci havarovalo auto. Zaklíněného řidiče vyprostili hasiči s novou bateriovou technikou  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.