Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 21. srpna 2024  |  Svátek má Johana
Bez reklam

V pískovně v Želechovicích utonul pětasedmdesátiletý muž. Šel si zaplavat a zmizel pod hladinou

V pískovně v Želechovicích na Uničovsku včera odpoledne utonul pětasedmdesátiletý muž. Šel si zaplavat, ale najednou zmizel pod hladinou. Potápěči jeho tělo vylovili až v podvečer. Příčina úmrtí je zatím neznámá, případ vyšetřuje policie.

Policie dostala zprávu o tonoucím muži v pískovně v Želechovicích na Uničovsku včera o půl čtvrté odpoledne. 

"Při našem příjezdu se na místě již nacházeli hasiči, kteří pomocí člunu propátrávali vodní hladinu. Podle zjištěných informací si šel pětasedmdesátiletý muž zaplavat, když najednou zmizel pod hladinou," uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Pohřešovaného seniora hasiči bohužel nenašli, na místo proto přijeli policejní potápěči. "Těm se ve spolupráci s hasiči podařilo kolem osmnácté hodiny pod vodní hladinou najít pohřešovaného, kterému již nebylo pomoci. Okolnostmi tragické události se i nadále zabýváme," dodala mluvčí policie.

Strážci zákona opakovaně apelují na lidi, aby v blízkosti vodních ploch dbali na svou bezpečnost a v žádném případě nepřeceňovali své síly. "Před vstupem do vody vždy zvažte své plavecké schopnosti, ale i aktuální fyzický a zdravotní stav," nabádá mluvčí policie Skoupilová.

V řece Moravě v Litovli se večer utopil padesátiletý muž. Popíjel v jedné ze zdejších hospod

V řece Moravě v Litovli na Olomoucku se v neděli večer utopil padesátiletý muž, který popíjel v jedné ze zdejších hospod. Obsluha našla na břehu pouze jeho boty, hasiči pak z vody vytáhli už jen mrtvé tělo.

Naposledy se koncem července utopil v řece Moravě v Litovli na Olomoucku padesátiletý muž, který popíjel v jedné ze zdejších hospod. Obsluha našla na břehu pouze jeho boty, hasiči pak z vody vytáhli už jen mrtvé tělo. 

Koupání v lomu nedaleko Šternberku se předtím stalo osudným také jedenapadesátiletému muži, který odešel za osvěžením z oslavy. V rybníku Amerika v olomoucké městské části Holice se pak v polovině července utopil jedenatřicetiletý muž, ve stejný den vyhasl život pětašedesátiletého seniora v obci Tovéř nedaleko krajského města, jehož tělo viděl na hladině svědek a s dalšími lidmi ho vytáhl z vody. Pokusy o obnovení životních funkcí staršího muže ale byly neúspěšné.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky úmrtí, smrt, utonutí, koupání, Želechovice, senior, hasiči, policie, potápěči, Olomoucký kraj, Litovel, Šternberk, Holice, Tovéř, řeka Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pískovně v Želechovicích utonul pětasedmdesátiletý muž. Šel si zaplavat a zmizel pod hladinou  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.