Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 22. srpna 2024  |  Svátek má Bohuslav
Bez reklam

Starší muž se za chůze zhroutil u přerovského nádraží. Strážníci mu zachránili život

Rychlou a profesionální první pomocí dokázali přerovští strážníci zachránit život staršího muže, který zkolaboval na ulici poblíž vlakového nádraží. K pěší hlídce se připojili jejich kolegové, kteří přivezli takzvaný automatizovaný externí defibrilátor. I s jeho pomocí byla resuscitace úspěšná.

Osmiletá Elenka si zapíchla řídítka do břicha. Uzdravila se a přišla poděkovat olomouckým záchranářům

Osmiletá Elenka při jedné z vyjížděk na kole letos v květnu upadla nešťastně přes řídítka, až si je zapíchla do břicha. Maminka zachovala chladnou hlavu a okamžitě přivolala záchranáře. Uzdravená dívenka nyní olomouckým lékařům přišla poděkovat.

V úterý kolem 14. hodiny procházela pěší hlídka Městské policie Přerov v oblasti tamního autobusového a sousedícího vlakového nádraží, když si povšimla staršího muže, který se během chůze zhroutil k zemi. „Když k němu strážníci doběhli, zjistili, že upadl do bezvědomí a nedýchá. Ihned zahájili nepřímou masáž srdce a přivolali si na pomoc motohlídku se zdravotnickým vybavením, a především přístrojem AED,“ vylíčil zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Svědek události mezitím situaci popisoval pro tísňovou linku zdravotnické záchranné služby, která vyslala na místo svou posádku. Motohlídka městské policie byla podle Komínka naštěstí nedaleko a hned po příjezdu se připojila k resuscitaci muže a použila AED tedy automatizovaný externí defibrilátor. „Přístroj opakovaně doporučil výboj. Nakonec se díky společné snaze podařilo muže přivést k vědomí a ten začal opět dýchat. Vzápětí dorazila sanitka se zdravotníky, kteří si pacienta převzali,“ popsal úspěšný výsledek zásahu Miroslav Komínek a ocenil práci zachránců: „Jsme moc rádi, že jsou naši strážníci vycvičeni a připraveni poskytnou pomoc ve chvílích, kdy rozhodují minuty. Ukázalo se, že jejich přítomnost v ulicích, vybavení a výcvik jsou pro občany města nepostradatelné. Není vyšší mety než záchrana lidského života,“ komentoval zástupce ředitel Městské policie Přerov.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Městská policie Přerov

Štítky Zdraví, kolaps, bezvědomí, zástava dechu, resuscitace, AED, záchrana života, městská policie, Městská policie Přerov, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší muž se za chůze zhroutil u přerovského nádraží. Strážníci mu zachránili život  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.