Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Pátek 23. srpna 2024  |  Svátek má Sandra
Bez reklam

Týden po rezignaci ještě trestní oznámení. Přerov kvůli zakázkám podezírá ředitelku sociálních služeb

V polovině srpna oznámila ředitelka Sociálních služeb města Přerova Jana Žouželková svou rezignaci, na únorovém zastupitelstvu města proti ní od zaměstnanců zazněla obvinění z bossingu a šikany. Radnice nařídila personální audit, a v současnosti zástupci města podezřívají ředitelku z protiprávního jednání v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek se škodou ve výši takřka 2,1 milionu korun. Případem se tak bude zabývat policie.

Jana Žouželková skončí ve funkci ve vedení významné organizace zřizované městem Přerovem k 1. září. Od 2. září na její místo radní jmenovali vedoucí pečovatelské služby Janu Vilišovou. Funkci bude zastávat do jmenování nového ředitele Sociálních služeb města Přerova, který vzejde z výběrového řízení.

Na možné problémy v personální rovině upozornili opoziční zastupitelé SPD na únorovém zastupitelstvu, kde vystoupili také zaměstnanci domova seniorů spadajícího pod Sociální služby města Přerova a promluvili o potížích na pracovišti. Město zadalo hloubkový personální audit, v polovině srpna ředitelka oznámila, že čelila nátlaku, není si vědoma pochybení, ale rozhodla se pro rezignaci na svou funkci.

Starší muž se za chůze zhroutil u přerovského nádraží. Strážníci mu zachránili život

Rychlou a profesionální první pomocí dokázali přerovští strážníci zachránit život staršího muže, který zkolaboval na ulici poblíž vlakového nádraží. K pěší hlídce se připojili jejich kolegové, kteří přivezli takzvaný automatizovaný externí...

O týden později sdělili zástupci města, že v souvislosti s děním v příspěvkové organizaci podali podnět policii, a to kvůli nesrovnalostem v ekonomické či hospodářské sféře.

„Zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že se ředitelka Sociálních služeb města Přerova Jana Žouželková mohla dopustit závažných pochybení a s tím souvisejícího protiprávního jednání v oblasti zadávání veřejných zakázek, konkrétně na poli zajištění stravy pro uživatele služeb a hospodárného nakládání se svěřenými finančními prostředky. Z těchto důvodů město Přerov přistoupilo k podání podnětu orgánům činným v trestním řízení," uvedla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Trestní oznámení dostal na starost primátorův náměstek Vladimír Lichnovský (ANO). Žouželková podle radních způsobila městu škodu 2,074 milionu korun. Město tuto informaci písemně sdělí Žouželkové a škodu po ní bude v rámci trestního řízení vymáhat.

„Vím, že byl podán podnět na policii a ta nás požádala o součinnost. Ničeho jsem se nedopustila, na ničem jsem se neobohatila a žádná škoda nevznikla,“ reagovala pro Televizi Přerov Jana Žouželková.

Příspěvková organizace Sociální služby města Přerova provozuje jesle, zařízení pro denní pobyt, domov pro seniory a pečovatelskou službu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytlo město Přerov

Štítky Sociální služby, Přerov, rezignace, trestní oznámení, Jana Žouželková, Policie ČR, veřejné zakázky, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden po rezignaci ještě trestní oznámení. Přerov kvůli zakázkám podezírá ředitelku sociálních služeb  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.